Як створити сайт самостійно?

Замислившись про створення власного сайту, більшість вважає за краще скористатися послугами професійних агентств. Разом з тим нескладний за функціоналом інтернет-ресурс цілком можна зробити самостійно, орієнтуючись на свої потреби і бажаний результат.

Для цього існують спеціальні інструменти, зокрема конструктор сайтів. Його можливості передбачають зручний сервіс, повний супровід, включаючи хостинг і безкоштовний домен.

Особливості роботи з конструктором сайтів

Першим кроком на шляху створення сайту є чітке визначення завдань, ресурсів і цілей створення. Всі сайти можна умовно класифікувати на комерційні та некомерційні, але головний інтерес представляє, звичайно ж, перша категорія.

Основні цілі створення комерційного сайту:

  • Продаж товарів або послуг.
  • Реклама компанії, основна інформація про сферу її діяльності.
  • Створення сайтів на замовлення.
  • Політичний або особистий PR.
  • Донесення до цільової аудиторії інформації, що переслідує особисту вигоду.

Некомерційне використання сайту передбачає створення майданчиків для спілкувань, обміну контенту або іншої інформації за певним видом діяльності, благодійні організації.

Зручний конструктор сайтів для створення інтернет-магазину

При роботі з конструктором сайтів не потрібно специфічних знань про програмування і верстку. Зазвичай функціонал розрахований на недосвідченого користувача, має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, спливаючі підказки на кожному етапі робіт.

Користування конструктором сайту можна розділити на кілька етапів:

  1. Створення облікового запису в системі за допомогою реєстрації або авторизації через соціальну мережу.
  2. Вибір базового шаблону для майбутнього сайту серед запропонованих варіантів.
  3. Налаштування і наповнення готової форми.
  4. Персоналізація сайту включає вибір унікальної назви (домену).
  5. Після наповнення сторінок унікальним контентом і фотографіями бажано протестувати пробну версію, в тому числі і для мобільних пристроїв. Для цього на ресурсах є опція «попередній перегляд».
  6. Після того як буде досягнутий потрібний результат, можна приступати до публікації сайту, що надає загальний доступ іншим користувачам.

Створення мобільної версії сайту

При взаємодії з конструктором сайтів можуть виникнути додаткові питання, інформацію про які можна знайти тут же. Самостійне створення сайту - творчий процес, але це вміння можна легко відточити постійною практикою. Крім безкоштовних опцій конструктори надають і платні функції, які допоможуть розширити можливості майданчика, тому важливо ознайомитися і з цими можливостями.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар