Інноваційний смартфон Sony Xperia XA2 Ultra

Xperia XA2 Ultra - нове покоління смартфонів середнього класу від японського виробника. Дебют моделі відбувся в поточному році. Модель прийшла на зміну Xperia XA1 Ultra. У модельній лінійці "Соні" пристрій займає положення між бюджетним Xperia L2 і флагманським Xperia XZ 2 DS.

Нижче розберемо, чому Sony Xperia XA2 Ultra вважається претендентом на лідерство в сегменті мобільних девайсів середнього класу: опишемо ключові переваги апарату, наведемо технічні характеристики.

Технічні параметри

Незважаючи на оновлення, телефон отримав процесор нового покоління. На борту - Qualcomm Snapdragon 630 з 8 ядрами і непоганими 2,2 Ггц тактовою чистоти. Нагадаємо, що "серцем" попередньої моделі був Mediatek MT6757 Helio P20 з аналогічною частотою. За графіком відповідає прискорювач Adeno 508. Не змінився обсяг оперативної пам'яті в порівнянні з попередником - в обидві моделі вбудовано по 4 Гб ОЗУ.

Ключові параметри дисплея не зазнавали змін:

  • Діагональ - 6 дюймів;
  • Тип матриці - IPS;
  • Дозвіл: Full HD;
  • Захист дисплейного модуля: Corning Gorilla Glass 4.

Корпус смартфона комбінований: виконаний на основі скла і металу.

Смартфон Sony Xperia XA2 Ultra

Конфігурація пам'яті стандартна для флагманських моделей "Соні": покупець може вибрати одну з версій - на 32 або 64 гігабайти відповідно. Якщо цього виявиться мало, то можна встановити flash-накопичувач ємністю до 265 Гб.

За відео- і фотозйомку відповідають 2 камери: "Фронталки" на 16 Мп і основна на 23 Мп. Максимальна роздільна здатність знімків: 5488х4008 точок. Фронтальна камера подвійна: допоміжна селф-камера має 8 Мп.

З інших примітних параметрів:

  • Ємність батареї: 3850 м-а/ч;
  • Порт USB-C;
  • Сканер пальця;
  • Маса пристрою: 221 г.

Чому варто придбати Sony Xperia XA2 Ultra

Компанія "Соні" обіцяє покупцям гаджета видатну продуктивність. Слова японців не розходяться з ділом: в новій версії бенчмарка "Antutu" пристрій набрало відмінні 89 000 балів. Цей смартфон орієнтований на любителів відео- та фотозйомки: "Фронталки" здатна не тільки робити приголомшливі фото, але і записувати відео в 4К. Допоміжна селф-камера має кут огляду в 120º, що дозволяє вести панорамну зйомку.

Sony Xperia XA2 Ultra

Розробники запевняють, що їх пристрій претендує на кращий звук в класі. Технологія Smart Amplifier забезпечує достатній рівень гучності і деталізацію звукової доріжки. Система Clear BASS відповідає за якісний об'ємний звук без дефектів.

Xperia XA2 Ultra, розташовуючи заявленими параметрами, легко складе конкуренцію і смартфонам класом вище. Навряд чи вона потягається з "айфона" або флагманами "Самсунга", але навряд чи буде виглядати блякло на тлі інших.

Оцініть матеріал
(61 голосів)

Залишити коментар