Qualcomm представила дешевший чіп для розумних годинників

Коли майже два роки тому розумні годинники тільки почали з'являтися, під них все ще не було розроблено спеціальних деталей і компонентів. Розробникам доводилося переробляти компоненти старих смартфонів під розумні годинники, практично не використовуючи оптимізоване саме під девайси залізо.

У лютому цього року представники Qualcomm продемонстрували Snapdragon 2100, процесор саме для розумних годинників і подібних до них девайсів. Сьогодні на виставці Computex 2016 був представлений новий процесор, Snapdragon Wear 1100, спрямований на більш спеціалізовані девайси. І це замість того, щоб додати більше комп'ютерної потужності до вже розробленого чіпу. Але новий чіп дозволить пристроям що носяться використовувати менше заряду батареї і триматися без підзарядки набагато довше.

Чіп snapdragon wear 1100

На перший погляд Snapdragon 1100 виглядає обмеженою і урізаною версією минулої моделі від компанії. Але навряд чи тут все так просто. Точних технічних даних Qualcomm поки не оприлюднили, тому поки складно порівнювати його з чіпом 2100. Але за розмірами він на 40% менше, ніж процесор QSC6270 від тієї ж компанії. Чіп 2100 був менше на 30%. Та й робота пристрою з ним буде продовжена до семи днів.

Представники компанії відразу оголосили, що націлений чіп на обмежені прості девайси, такі як розумні годинники для дітей і літніх людей або фітнес-браслети. Він підійде для будь-якого пристрою що носиться, який не вимагає кінської потужності.

Серед можливостей нового чіпа був представлений режим економії енергії (цілком очевидно, що корисний), а також вбудований LTE/3G модем. Само собою, він підтримує роботу з Bluetooth і Wi-Fi. Чіп також укомплектований системою відстеження локації iZat, яка працює через телефонні вишки. Захист чіпа, заснований на залізі, теж є.

Чіпи від Qualcomm сьогодні використовуються в більш ніж сотні різних пристроїв що носяться. На Computex вже були продемонстровані такі пристрої від партнерів компанії: на панелі Anba представили розумні годинник для дітей, а розробник WeBandz показав девайс, що відслідковує локацію, призначений для дітей, літніх людей і навіть тварин. Чіп Snapdragon 1100 вже вирушає до замовників, а це значить, що до наступного року ми побачимо багато нових пристроїв, що працюють на ньому.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар