Підводний дрон Allec досліджує глибини з вами або без вас

За останні роки розроблялася досить багато підводних дронів. І більшість з них віддалено контролюється користувачем, що знаходяться на березі. Датська компанія Supportive Robotics, однак, розробляє кілька інший пристрій. воно отримало назва Allec і його теж можна контролювати з берега. А можна і не контролювати.

В режимі віддаленого контролю Allec кріпиться до буйка з Wi-Fi за допомогою тридцятиметрового кабелю. Буйок буксирується по поверхні води, від нього йде сигнал користувачеві. Контролювати дрона можна за допомогою супутнього додатка на iOS або Android з мобільного пристрою. Управління відбувається в режимі реального часу, також можна переглядати пряму трансляцію відео з вбудованої камери (1080p / 30fps).

А ось в автономному режимі не буде потрібно навіть буйок. Allec рухається по заздалегідь запрограмованому маршруту, як і більшість літаючих дронів. Але там, де звичайний дрон буде використовувати GPS, підводному Allec доведеться орієнтуватися на вбудовану систему числення шляху. Це компас і вимірювальний юніт з комбінацією сенсорів (акселерометр, гіроскоп, магнетометр). Для визначення глибини, на якій дрон знаходиться, є датчик тиску. Передбачена і система, завдяки якій дрон може обходити потенційні перешкоди, що виникають на шляху.

Підводний дрон Allec

Дрон оснащений системою розпізнавання зі штучним інтелектом. Він визначає 10 типів різних об'єктів, таких як риби, водорості, дайвери. Інформація про місце розташування об'єктів буде відзначатися на цифровій карті зони, переглядати яку може користувач.

При бажанні користувачі можуть залишити буйок і при використанні автономного режиму. Так в будь-який момент можна буде перейти на ручне управління підводним дроном. Максимальна глибина, на яку може занурюватися дрон, становить 50 метрів. заряду батареї вистачить на 1,5 години роботи. Акумулятор знімний, його можна без проблем просто поміняти на повністю заряджений і знову запустити дрона на глибину.

Дрон Allec

Зараз розробники шукають кошти на виробництво дрона на платформі Kickstarter. За один пристрій по кампанії буде потрібно заплатити мінімум 649 $. Якщо все пройде за планом, відправка девайсів першим власникам, почнеться вже в жовтні наступного року. А поки можна подивитися на дрона в дії на демонстраційному відео.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар