З платформою Algobrix діти зможуть будувати роботів і програмувати

Ми все глибше занурюємося в автоматизоване майбутнє. Тому навички програмування для дітей стають не менш важливими, ніж ази математики і рідної мови. Ми вже бачили безліч різних ігрових платформ, призначених для навчання дітей програмуванню від таких компаній як Google, Fisher-Price і Osmo. Їх ряди готова поповнити ще одна платформа: Algobrix, сумісна з частинками конструктора Lego. З її допомогою діти зможуть будувати різнокольорових ботів і грати з кодом.

Доктор Денні Ейзіковітц з Algobrix каже:

— Ми все частіше починаємо бачити роботів в госпіталях, школах і навіть в наших будинках. Навчаючи наших дітей комунікувати з роботизованими структурами, ми сподіваємося дати їм відповідні інструменти і конкурентні переваги в світі, де робототехніка розвивається з кожним днем.

Ейзіковітц і Амір Асор об'єднали сили для створення Algobrix в 2016 році. В результаті їх співпраці ми отримуємо платформу, націлену на дітей у віці 5-13 років. З її допомогою діти спочатку будують легоподобного робота, а потім за допомогою функцій і заданих параметрів вказують, що йому зробити. Команди передаються по Bluetooth.

Платформа Algobrix сумісна з частинками конструктора Lego

Отже, в першу чергу належить побудувати робота. Варіантів дизайну для робота Algobot безліч, кожен конструюється з використанням сумісних з Lego компонентів. А в центрі кожного робота знаходиться сумісний з Arduino процесор. Також роботи оснащуються різноманітними сенсорами. Діти зможуть створювати власні унікальні девайси, відштовхуючись лише від власної фантазії, завдяки сумісності з компонентами Lego.

Платформа Algobrix

Програмування робота подається в ігровому форматі за допомогою кольорових блоків, що відповідають за різні функції, параметри і команди. Дитині навіть не доведеться нічого робити на смартфоні або комп'ютері або намагатися зрозуміти складні принципи програмування, щоб привести робота Algobot в рух. При цьому основну базу і програмну логіку дитина зможе освоїти. Більш того, дітям навіть не обов'язково говорити про те, що платформа навчальна і десь тут замішано серйозне і “ нудне ” програмування.

Algobrix

На виробництво проекту Algobrix розробники збирають кошти на Kickstarter. За 125 $ ви отримаєте набір для створення Algobot з 300 частин з сенсорами звуку і відстані, а також блоки з LED-підсвіткою. Щоб отримати набір з програмованими блоками, заплатити доведеться не менше 149 $. Якщо все піде за планом, перші набори відправляться до власників вже в лютому 2018 року.

Оцініть матеріал
(0 голосів)

Залишити коментар