Корисні поради при виборі ноутбука

Якщо ви вирішили купити собі ноутбук, але не є фахівцем в цій галузі, необхідно подумати, як правильно підібрати варіанти за необхідними характеристиками. Дуже важливо відповідально підійти до цього питання і знайти не тільки гарний гаджет, який буде задовольняти всі потреби в роботі, навчанні або іграх, але і модель, що зможе довго прослужити, особливо якщо це бу ноутбуки. Підібрати ноутбук для себе можна на гіперпросторі оголошень, перейшовши за посиланням.

Після того як ви вже визначилися приблизно, які саме моделі виробників будете розглядати, необхідно приступити до начинки пристрою. Необхідно пам'ятати, що параметри ноутбуків будуть відрізнятися. Вони можуть бути призначені для ігор, для роботи з графікою, для офісних виконань тощо.

Це пов'язано з тим, що може десь бути акцент на графіку, але поступатися автономності, десь буде легкий і мобільний, на шкоду потужності. Десь можна забути про використання дизайнерських програм. Тому кожен параметр дуже важливий при виборі ноутбука.

Ноутбуки для навчання і для роботи

Серед різних характеристик можна виділити наступні особливості:

  • Ноутбуки для навчання, які підходять для студентів гуманітарного факультету. Завдяки таким моделям можна забезпечити себе повноцінним функціоналом, хоч і скромною оперативною пам'яттю, якої цілком вистачить для створення презентацій, лабораторних, доповідей тощо. Якщо потрібно працювати з програмами AutoCad і Adobe Illustrator, то краще подивитися більш потужні варіанти.
  • Ноутбуки для робочих питань. Все буде залежати від того, яка саме робота виконується, і які складні програми будуть встановлюватися. Якщо це буде друкарська праця, то досить простих моделей. Якщо ж потрібна установка складних або вимогливих програм, необхідно підбирати варіанти з процесором більше 6 ядер. Якщо це дизайнерські обов'язки, то найкраще придивитися і до гарної передачі кольору, більш потужного процесору і ігрової відеокарти.
  • Ігрові ноутбуки. До таких моделей висувається дуже багато вимог не тільки за пам'яттю, але і графічною картою, процесором, матрицею, акумулятором, розмірами тощо.

Правильний вибір процесора

Найвідомішим і затребуваним завжди залишиться Intel, під який оптимізовані різні вимогливі програми створення відео і музики. Якщо обирається ігровий ноутбук, то це АМD, що дають якісну графіку в іграх. Відмінності їх в наступних параметрах:

  • Intel. Вони пропонуються з 3 рівнів (Celeron - бюджетний, Pentium - середній, Core - потужний). Останній варіант має більшу потужність і коштує дорожче.
  • АМD. У порівнянні з Intel, він повільніше в роботі, але має потужну графіку і стане більш бюджетним.

Що краще HDD або SSD

Також однією з найважливіших параметрів є і пам'ять ноутбука. Вони бувають двох типів:

  • HDD. Являє собою жорсткий диск, який має кілька намагнічених частин і головку, що зчитує інформацію.
  • SSD. Є більш сучасним накопичувачем, що складається з різних мікросхем на платі. Завдяки цьому його не вийде розбити при падінні, але ресурс перезапису теж менше. В середньому вистачає на 4-6 років.

Насправді параметрів досить багато, які можуть стати однією з важливих причин вибору, тому слід більш детально вивчати кожен конкретний випадок. У магазинах також використовується зручна система фільтру, яка дозволяє прискорити процес вибору за заданими вами параметрами.

Оцініть матеріал
(13 голосів)

Залишити коментар