Хмарний сервер і його призначення

Хмарним називається віртуальний сервер, який створюється за вимогами замовника відповідно до доступного інтерфейсу провайдера. При цьому характеристики сервера можуть змінюватися і редагуватися без зупинки роботи.

Особливості

Сервер в хмарі відрізняється від стандартних віртуальних в першу чергу зручністю поділу ресурсів. Для роботи на віртуальному сервері купується частина ресурсів однієї фізичної машини (комп'ютера), після чого змінити їх кількість досить проблематично. Потрібно придбати інший тариф і перенести всю інформацію, так як у віртуального сервера відсутня гнучка інфраструктура. Ознайомитися з тарифами на хмарний сервер можна на сайті.

Керувати хмарним сервером просто і зручно

На хмарному ж сервері всі характеристики можна поміняти за необхідності. При цьому управління набагато простіше і зручніше, можна перерозподіляти ресурси між віртуальними машинами і змінювати їх межі.

Переваги хмарного сервера

  1. Надійність. За рахунок того, що всі віртуальні сервери прив'язані тільки до одного фізичного, стежити за його станом набагато простіше. Крім того, щоб мінімізувати ризики адміністратори навчилися переносити сервери в хмарі з однієї машини на іншу. При цьому зупиняти роботу самого сервера не потрібно.
  2. Швидкий старт. Хмарний віртуальний сервер легко створити і віддати в користування клієнту, а для його використання не потрібно високої кваліфікації співробітників. Резервне копіювання теж швидко і зручно робити саме в такій системі.
  3. Ефективність. За рахунок мінімуму застосовуваного устаткування і можливості перерозподілу ресурсів в будь-який момент вдається непогано заощаджувати. Немає необхідності переплачувати за незатребувані ресурси.
  4. Можливість розширення. У будь-якому хмарному сервері легко можна збільшити процесорні ядра, диски тощо. При цьому скористатися такою можливістю можна тимчасово - на якийсь період збільшити ресурси, а потім повернути все до звичайного режиму роботи.

Де замовити

Оренда сервера в хмарі частіше виходить вигідніше, ніж купувати і налаштовувати своє обладнання. Така інфраструктура відрізняється гнучкістю і дозволяє вирішувати проблеми як невеликих, так і великих бізнесів. Замовити хмару ЦОД можна, наприклад, в нашій компанії. Хмарні сервери за рахунок своїх переваг виявляються вигіднішими за звичайні віртуальні, а отже, і сенсу застосовувати їх більше.

Оцініть матеріал
(14 голосів)

Залишити коментар