Краща бюджетна збірка ПК для геймерів за 700 вічнозелених

В Інтернеті повно «фахівців», які розповідають про оптимальні конфігурації за ті чи інші гроші. Популярні бренди теж не відстають, пропонуючи готові системні блоки «для геймерів».

Як показує практика, перші найчастіше погано розбираються в тому, про що говорять, а другі збирають неоптимізовані системи, у яких слабким місцем зазвичай виявляється саме відеокарта - головна ланка в ігровому комп'ютері. У цій статті ми запропонуємо оптимальну збірку за мінімально можливий прайс.

Збірка підбиралася в середині 2020 року з урахуванням актуальних вимог до «заліза».

Максимально бюджетний ПК: вижимаємо максимум

В якості процесора можна використовувати старий добрий «бульдозер» FX-8320, який в останні роки немов воскрес через те, що ігри стали краще працювати з багатоядерними системами. Це абсолютно розумний вибір, який дозволить максимально заощадити на процесорі і вижати максимум з його вартості. Новий FX-8320 знайти навряд чи вийде, так що доведеться пошукати на OLX або інших подібних ресурсах. Інша гарна альтернатива - Ryzen 5 2600. Цей камінь коштує близько 150 $, але здатний забезпечити високий FPS в будь-яких сучасних відеоіграх (за наявності досить потужної відеокарти). Під нього беремо:

  • материнську плату Asus Prime A320M-K на сокеті AM4 (трохи більше 50 $);
  • 16 ГБ ОЗУ Crucial DDR4-2666, дві планки по 8 ГБ (близько 75 $);
  • відеокарту NVidia GeForce RTX 2060 на 6 ГБ у виконанні Gigabyte (380 $);
  • твердотільний SSD-накопичувач Kingston A400 240GB 2.5 "SATAIII 3D TLC (40 $);
  • блок живлення DeepCool DE500 v2 на 500W (близько 30 $).

Найдорожчим елементом в цій системі виходить відеокарта. Економити на ній не рекомендується, так як сучасні відеоігри в першу чергу навантажують саме GPU. Сумарна вартість збірки виходить приблизно 700-750 доларів, в залежності від магазину. Якщо такий цінник кусається, то відеокарту можна замінити на один з наступних варіантів:

  • Sapphire RX 580 8GDDR5 Special Edition METAL BLUE NITRO + (обійдеться приблизно в 180-190 $);
  • Asus GTX1660 6GB DUAL EVO OC (близько 320 $);
  • MSI Radeon RX 5500 XT MECH 8G OC (близько 250 $).

Найбільш продуктивною з усіх представлених відеокарт буде, звичайно ж, NVidia GeForce RTX 2060, але й інші три моделі дуже гарні для бюджетних збірок. Особливо добре виглядає RX 580 через критично низьку ціну при таких характеристиках.

Відеокарта - важливий елемент в ігровому комп'ютері

Оперативна пам'ять від Crucial добре впишеться в дану збірку, так як відрізняється мінімальною ціною і гарними швидкісними показниками. Сильно заощаджувати на ОЗУ не рекомендується, так як її швидкість роботи критично важлива для процесора Ryzen 5 2600. Якщо бюджет не дозволяє, краще візьміть одну планку на 8 ГБ - в майбутньому зможете купити ще одну таку ж і запустити їх в двоканальному режимі.

Твердотільний накопичувач на 240 ГБ - тимчасове рішення. За ці гроші можна взяти і жорсткий диск, але в ігровій збірці таке рішення буде виглядати не дуже добре - тривалі завантаження будуть дратувати, а в деяких іграх постраждає швидкість підвантаження текстур. Краще взяти невеликий SSD під ігри, а пізніше можна буде додати ще один пристрій для зберігання даних - HDD або такий же SSD, але побільше і швидше.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар