Три богатирі: який Galaxy S20 вибрати

11 лютого 2020 року - визначна дата для фанатів компанії Samsung. Цього дня корейці показали всьому світу, на що здатні їхні нові смартфони з лінійки Samsung Galaxy S20.

Взагалі, компанія «трохи» порушила нумерацію, і ця лінійка мала називатися Galaxy S11. Таким рішенням маркетологи натякають на серйозне переосмислення серії і великий стрибок в плані можливостей гаджетів. Далі ми розглянемо, чим відрізняються три флагмана один від одного, і яку модель краще вибрати.

Процесорна частина і нюанси

В плані продуктивності між трьома пристроями немає серйозних відмінностей. Всі вони працюють на базі фірмового процесора Samsung: Exynos 990, виконаного за 7-нм техпроцесом. Для його створення застосували трьохкластерну процесорну архітектуру: 2x Cortex-A76, 4x Cortex-A55 і два процесорних ядра Exynos M5. Його ключові особливості:

  • підтримка дисплеїв з роздільною здатністю WQUXGA (3840х2400) і 4K UHD (4096х2160);
  • підтримка екранів з частотою оновлення 120 Гц;
  • можливість роботи з оперативною пам'яттю LPDDR5.

На папері все красиво і цікаво, на ділі ж цей чіпсет значно програє своєму головному конкуренту: Snapdragon 865. Цікавий факт: ті ж моделі смартфонів, що випущені для американського і китайського ринку, працюють на SD865. Про використання фірмових процесорів тут і мови не йшло. Так чому ж версії для України, Росії та інших країн СНД працюють на Exynos 990? Питання економії. Якби не це, то пристрої коштували б помітно дорожче.

Смартфон з лінійки Samsung Galaxy S20

Проте, в бенчмарках цей чіп показує гарні результати, та й досвід реального використання говорить про те, що переживати не варто. Тепловиділення під навантаженням помірне, розряд батареї при роботі дисплея на частоті 60 Гц невеликий.

Загальне порівняння характеристик трьох флагманів

Відмінностей не так багато, як можна очікувати, враховуючи різницю в ціні між молодшим Galaxy S20 і старшим Galaxy S20 Ultra: 900 євро проти 1400 при стандартній конфігурації. Ось докладне порівняння:

Порівняння характеристик трьох флагманів Samsung Galaxy S20

Як бачимо, базовий флагман найбільш компактний з усіх. Його дисплей всього 6.2 дюйма при тій же роздільній здатності. Це дає йому одну неочевидну перевагу: більш висока щільність пікселів. 563 ppi у Samsung Galaxy S20 проти 525 ppi і 515 ppi в старших моделях. Дрібна деталь, але досить цікава.

Стосовно камер незаперечна перевага у старших флагманів. Причому краще за всіх фотографує Galaxy S20 Ultra. Тут вам і технологія гібридного зуму (коли оптичний працює разом з цифровим), і хвалена основна камера на 108 МП - просто рекорд для сучасних гаджетів. Модуль фронтальної камери також отримав роздільну здатність 40 МП, в той час як у молодших моделей всього 10 МП. Загалом, якщо шукаєте кращий камерофон в 2020 році, то безперечно варто брати старшу модель з позначкою Ultra.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар