Першопрохідці і лідери на ринку ігрових приставок

Всі ми пам'ятаємо нашу першу ігрову консоль - момент, коли ми принесли її додому, вперше включили її, і коли зіграли в першу гру, яка випромінювала наш екран прекрасною графікою. Ігровий світ розділився між найбільш стійкими і прогресивними технологічними гігантами і їх консолі панують на ринку. Але історія ігрових консолей налічує набагато більше моделей, ніж ті, які дожили до наших днів, але які свого часу мали серйозний успіх.

Нижче представлені кращі пристрої з урахуванням технічних характеристик, грошового успіху і загальної кількості проданого обладнання.

НАЙПОПУЛЯРНІША: PLAYSTATION 4

Дата випуску: 15 листопада 2013

Кількість проданих копій: 91 млн (без урахування модифікацій Pro і Slim)

З майже 91 мільйонами проданих по всьому світу консолей, важко сумніватися в міцному захопленні ринку і користувальницької бази PlayStation 4 від Sony. Останніми моделями є PlayStation 4 Pro і PlayStation 4 Slim. Версія PlayStation 4 Pro принесла оновлену версію системи з ще більш високою потужністю, яка підвищує частоту кадрів для своїх ігор, подвійно виросла потужність GPU в порівнянні зі стандартною Sony PlayStation 4 дозволило геймерам вперше насолодитися іграми в 4к роздільній здатності.

PlayStation 4 - найпопулярніша ігрова приставка

Якщо говорити про Playstation 4 slim, то її привабливість - це її дизайн. Вона також є вдосконаленим продуктом Playstation - це більш тонка версія оригінальної консолі. Playstation 4 slim зовні сильно відрізняється від первісної версії приставки, але в плані продуктивності і апаратних характеристик повністю ідентична їй.

КРАЩА ЗА ГРАФІКОЮ: XBOX ONE X

Дата випуску: 7 листопада 2017

Кількість проданих копій: 6 мільйонів (приблизний показник, тому що Microsoft не розкриває дані за продажами консолей)

Xbox One X побудована на базі Xbox One, але кардинально від неї відрізняється. Консоль розроблялася як вбивця Playstation 4 Pro, але так нею і не стала. Однак консоль вважається найпотужнішою в технологічному плані. Якщо ви хочете отримати найвище почуття реалізму від ігрової консолі з найпотужнішою графікою, xbox one x купити варто без роздумів, особливо якщо для вас це перша ігрова консоль і ви ще не встигли записатися в армію протистояння Playstation-Xbox.

Xbox One X - найпотужніша ігрова консоль за графікою

Xbox One X містить шість трильйонів операцій з плаваючою комою в секунду з 326GB/s і 12GB GDDR5 RAM, що дає їй найвищу графічну потужність в рендерінгу 4K HD зі швидкістю 60 кадрів в секунду. Всі ігри Xbox One сумісні і краще працюють на Xbox One X в Full HD-дисплеї. Microsoft навіть планує забезпечити оригінальну зворотну сумісність Xbox 360 з системою.

КРАЩА ЗА МОБІЛЬНІСТЮ: NINTENDO SWITCH

Дата випуску: 3 березня 2017

Кількість проданих копій: 34,37 млн

Після своєї першої появи Nintendo позиціонував себе як мобільну ігрову систему, в яку можна було не тільки грати вдома на телевізорі, а й носити з собою і відтворювати ігри всюди. Інноваційна консоль Nintendo дозволяє легко грати на ходу і поставляється з розбірними контролерами і з варіантами поділу екрана.

Nintendo Switch має 50 незалежних видавців-партнерів для розробки своїх ігор. Такі ігрові хіти як Mario Kart 8, The Legend of Zelda: Breath of the Wild і Mario Odyssey робить консоль популярною на ринку і остання модель сильно випередила портативні моделі від Sony.

КРАЩА ДЛЯ СІМ'Ї: NINTENDO WII U

Дата випуску: 18 листопада 2012

Кількість проданих копій: 13,56 млн

Один з параметрів Nintendo, якому приділяється багато уваги є зручність для дітей і Wii U не є винятком. Велика частина її ігрової бібліотеки містить рейтинг E (для всіх) і дарує справжнє задоволення від гри.

Nintendo - інноваційна ігрова консоль

Nintendo Wii U використовує контролер геймпада з екраном, тому, якщо батьки хочуть використовувати телевізор у вітальні, діти можуть грати на своєму Wii U через виділений ігровий екран без перешкод. Не останнім фактором в успіху Nintendo WII U зіграло ігрове наповнення - такі кумедні ігри для декількох гравців як Mario Kart 8 і Super Mario 3D world. Wii U також сумісний з віддаленими контролерами Wii, тому вам не потрібно купувати ще більше обладнання, щоб увійти в гру і провести час з друзями та сім'єю.

Лідер вторинного ринку ігрових консолей - Playstation 3

Дата випуску: 11 листопада 2006 року

Кількість проданих копій: 88 млн

Playstation 3 популярна серед шанувальників ігрових консолей зворотною сумісністю з іграми для попередніх генерацій моделі. Ви не знайдете зворотної сумісності з більш новою версією PlayStation 4, але оригінальні моделі PlayStation 3 назад сумісні з старими іграми PlayStation. Гравці можуть грати в свої ігри PlayStation One і PlayStation 2 на PlayStation 3.

Blu-ray / DVD-плеєр з вбудованим Wi-Fi, PlayStation 3 в даний час має бібліотеку з більш ніж 1400 ігор. Універсальна ігрова консоль як і раніше забезпечує потужну домашню розважальну систему не тільки для ігор, але і відеочату, доступу в інтернет, цифрового перегляду фотографій і цифрового аудіо та відео. Прогресивність технологій Playstation 3, незважаючи на те, що консоль вже давно не в продажу, робить її популярною на вторинному ринку в 2019 році. Швидше за все при виході п'ятої генерації моделі, Playstation 3 остаточно займе своє місце в історії, тому що вже зараз ціни на четверте покоління приставки і на ігри для неї стрімко падають.

Всі почесні місця роздані, але історія ринку ігрових консолей налічує набагато більше моделей і можливо ви навіть про них не знали. Отже, поїхали:

  • Magnavox Odyssey - рік релізу 1972, виробник MagnaVox, продано близько 300 000 одиниць.
  • Atari Jaguar - рік релізу 1993, виробник Atari Corp., обсяг продажів понад 500 000 одиниць (приблизно). Atari Jaguar рекламувалася як перша 64-бітна система, але насправді була 32-бітної, тому що CPU і GPU були 32-бітними, а ось графічний співпроцесор мав 64-бітну архітектуру.
  • Atari 5200 - рік релізу 1982, виробник Atari Corp., продано більше 1 000 000 одиниць.
  • NeoGeo - рік релізу 1989, виробник NSK (японська корпорація), кількість проданих штук 1 000 000
  • 3DO Interactive Multiplayer - рік релізу 1994 виробник Panasonic, продано понад 2 000 000 штук.
  • Magnavox Odyssey 2 - рік релізу 1978, виробник MagnaVox, продано понад 2 100 000 штук.
  • Atari 7800 - рік релізу 1986, виробник Atari Corp., продано більше 3 500 000 SEGA Master System - рік релізу 1986, виробник Sega, по всьому світу продано більше 10 000 000 штук.
  • SEGA Saturn - рік релізу 1995 року, виробник Sega, показник продажів аналогічно моделі Master Sysytem - більше 10 000 000 штук.
  • Nintendo GameCube - рік релізу 2001, виробник Nintendo, кількість проданих штук більше 20 000 000.

Але ніхто так і не дібрався до лідера - Playstaion 2 з кількістю проданих штук більше 150 мільйонів штук.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар