Як подовжити строк служби принтера?

Сучасні принтери можуть похвалитися численними функціями для зручності користувача. Тривалість експлуатації безпосередньо залежить від правильного користування і дотримання деяких правил.

Щоб в найближчому майбутньому не довелося користатися послугою ремонту принтера в Києві, наша стаття дасть кілька корисних порад про їх правильну експлуатацію.

Правила експлуатації принтерів і МФУ

Вивчення посібника для користування допоможе визначити особливості придбаної моделі і умови її безпроблемної експлуатації. Разом з тим, зазвичай користувачі не обтяжують себе подібним заняттям, тому більша частина друкуючих пристроїв виходить з ладу набагато раніше належного терміну. Цей сумний факт можна виправити, якщо визначити для себе кілька простих правил для «довгожительства» принтерів.

Профілактика засихання чорнил в принтері

Як подовжити строк служби принтера:

  • Для різних моделей принтерів характерно засихання чорнила при довгій бездіяльності. У цьому випадку знадобиться заміна друкуючої головки або картриджа, а в деяких випадках ремонт не допоможе і доведеться витрачатися на придбання нової техніки. Щоб цього не сталося, потрібно мінімум раз на тиждень роздруковувати пару аркушів. Це попередить виникнення подібної проблеми.
  • Підвищену увагу варто приділити стану змінних картриджів і чорнил. Як тільки датчик попередить про дефіцит, варто подбати про заміну фарби для друку. Якщо надовго залишити принтер без фарби, проблем в подальшому не уникнути. Одна з найпоширеніших причин виходу з ладу друкарського пристрою - потрапляння повітря всередину друкарської головки.
  • Неправильне розташування обладнання також може призвести до його несправностей. Зокрема, потрапляння прямих сонячних променів на фотобарабан може швидко вивести його з ладу. Це ж повною мірою відноситься і до потрапляння вологи, пилу і навіть частим «переїздам» пристрою зі столу на інший стіл.
  • Використання підроблених комплектуючих. Бажання заощадити в цьому випадку загрожує подальшими витратами на ремонт або купівлю нової техніки. Після придбання принтера ознайомтесь з моделями картриджів, що підходять, і критеріями щільності паперу. Заміна дешевими аналогами може призвести до збоїв в роботі пристрою.

Використання підроблених комплектуючих призводить до збоїв в роботі принтера

Прості поради щодо подовження терміну служби принтера або МФУ допоможуть уникнути проблем в роботі пристрою. Виконання цих вимог позитивно відіб'ється на якості друку, а також стане корисною профілактикою виходу з ладу дорогого обладнання.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар