Експлуатація джерел безперебійного живлення, їх вибір

Рішення купити бесперебойник в Києві і інших регіонах виправдано, адже в країні часто спостерігаються проблеми зі стабільною постачанням електроенергії населенню. Будучи вторинним джерелом живлення, дбж для будинку, квартири або заміського фазенди вирішить безліч проблем.

Він дозволить звести до мінімуму негативні наслідки від підсадки напруги, перешкод в мережі, перевантажень через включення електродвигунів, високовольтних викидів в результаті ударів блискавки, а також забезпечить належну потужність харчування при короткостроковому відключення світла.

Як вибрати оптимальну модель?

Експлуатація джерел безперебійного живлення

Обстеживши каталог з пропозиціями від виробників, споживачі відзначать багатство вибору в представлених лінійках. Тут є добротні і якісно зібрані джерела безперебійного живлення, які відрізняються від аналогів довгим терміном служби, зручним ергономічним корпусом і привабливою ціною в прайс-листі. Однак вибирати модель для використання в об'єкті нерухомості потрібно за іншими критеріями.

Ключове значення мають технічні характеристики, заявлені виробником в супровідній документації. Це:

  • вихідна потужність і напруга,
  • діапазон вхідного напруги,
  • середній час перемикання.

Додатково варто оцінити термін служби акумуляторних батарей, які використовуються в пристрої, і їх ємність, що визначає максимальний час його автономної роботи, а також наявність додаткових опцій. У їх числі можуть бути присутніми функції відстеження аварійних ситуацій, програмований таймер, що фіксується моніторинг ключових параметрів мережі, автоматичний перезапуск обладнання при стабілізації мережі.

Як і де використовується обладнання даного типу?

Джерело безперебійного живлення

Система безперебійного живлення для будинку дозволить продовжити термін служби дорогих обчислювальних комп'ютерів, телекомунікаційних систем, побутової техніки, енергозалежних опалювальних котлів і насосних вузлів, що забезпечують циркуляцію води в системі. Застосовується прилад і в промислових цехах, комерційних об'єктах, логістичних центрах, на будівельних майданчиках та ін.

Тонкощі експлуатації

Якщо ви вирішили купити блок безперебійного живлення з практичних міркувань, користувачі цікавляться тонкощами його ефективної експлуатації. Щоб приступити до неї, потрібно грамотно здійснити процедуру монтажу. Складністю вона не відрізняється. Спочатку до приладу підключають навантаження, а потім побутову техніку, ПК та інше обладнання. Щоб діяти коректно, перед першим запуском приладу потрібно ознайомитися з користувальницької інструкцією, складеною виробником і поставляється в наборі.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар