Легал Солюшнз - працевлаштування іноземців в Україні: нові правила

Восени минулого 2017 року набули чинності нові, спрощені правила прийому на роботу в Україні іноземних громадян. Відтепер роботодавцям необов'язково доводити службі зайнятості необхідність прийняття в штат нерезидента і відсутність подібного роду фахівців в нашій країні. З іншого боку, легальне працевлаштування іноземців обійдеться роботодавцям дорожче, ніж це було раніше.

Отже, які ж нововведення в сфері працевлаштування іноземних громадян приніс закон, спрямований на залучення іноземних інвестицій, що вступив чинності 27 вересня минулого року?

Перш ніж говорити про якісь конкретні зміни, слід зазначити, що закон встановив три категорії іноземців, працевлаштовуємо в Україні .

  1. Особлива категорія - професіонали, чия праця оплачується в сумі не менше 50 мінімальних зарплат; працівники IT-сфери та творчих професій; засновники підприємств в Україні; випускники топ-100 університетів світу.
  2. Друга категорія - співробітники, які перебувають у відрядженні; особи, тимчасово переведені на роботу в Україні для надання певних видів послуг українським компаніям.
  3. Інші працівники.

Ключові зміни в сфері прийняття на роботу іноземних громадян

Мінімальна заробітна плата. Мінімум встановлений на рівні 10 українських заробітних плат для другої категорії і «інших» працівників. Для співробітників навчальних закладів, благодійних і громадських організацій - 5 мінзарплати. Для особливої ​​категорії розмір оплати праці визначається роботодавцем.

Термін дії дозволу на працевлаштування іноземця. Для особливої ​​категорії та осіб, які перебувають у відрядженні - до трьох років; для внутрішньокорпоративних правонаступників - на весь термін перебування в країні; для інших категорій термін залишився колишнім - 1 рік.

Оплата за видачу або продовження дозволу. Встановлено на рівні 2 прожиткових мінімумів - на термін до 6 місяців; 4 прожиткові мінімуми - від півроку до року; 6 мінімумів - від 1 до 3 років.

Крім того:

  • іноземці можуть бути прийняті в штат не тільки юросіб, а й ФОП;
  • можливе працевлаштування за сумісництвом в декількох компаніях, або робота одночасно на декількох посадах в одній організації;
  • скорочений перелік документів, що подаються з метою отримання дозволу на працевлаштування (зокрема, не потрібні меддовідки; довідка про несудимість; підтвердження того, що посада не передбачає допуску до державної таємниці; документ про освіту -за винятком випускників вузів з топ-100 );
  • іноземний учасник / бенефіціар українського підприємства має право оформити тимчасовий вид на проживання на термін до двох років без отримання дозволу на працевлаштування за умови внесення ним до статутного капіталу юрособи не менше € 100 тис.
  • Нагадуємо, що обов'язковими документами для отримання дозволу іноземцем на роботу в Україні є: заява, копії паспорта, проекту трудового договору, фото.

Навіть при спрощеній процедурі працевлаштування іноземців в Україні передбачає ряд нюансів і труднощів. Тому всі питання з приводу легалізації працевлаштування краще довірити професіоналам - юристам компанії Легал Солюшнз. Щоб записатися на консультацію, зателефонуйте нам або залиште запит на e-mail.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар