7 речей, які варто знати про перші Bitcoin-мільярдерів у світі

Навіть далекий від IT-технологій і криптовалюта людина напевно знає, як сильно виріс курс Bitcoin. Цей факт зараз робить багатьох людей багатими, але деякі з них (хто повірив в біткоіни практично з моменту його створення) стають значно багатшими інших. Зокрема, горезвісні близнюки Уінклвосс.

Хто не пам'ятає, це ті самі брати, які, кілька років тому подавали в суд на Марка Цукерберга, стверджуючи, що він незаконно використовував їх ідею для створення Facebook. Сьогодні ж, вони стали першими біткоіни-мільярдерами завдяки зростанню криптовалюта. І поки всі обговорюють їх стан, ми розповімо про декілька фактів, які варто знати про близнюків Уінклвосс.

Брати Кемерон і Тайлер Уінклвосс

  1. Кемерон і Тайлер Уінклвосс (народилися 21 серпня 1981 роки) позиціонували себе як інтернет-підприємці ще під час навчання в Гарварді (з 2000 по 2004 рр.). Брати стверджують, що саме вони придумали перший прототип Facebook - соціальну мережу під назвою « Гарвард-Коннект ». З цієї причини, в 2004 році вони подали в суд на Цукерберга за крадіжку їх ідеї.
  2. Зрештою, в 2008 році близнюки виграли суд і отримали виплату від Facebook в розмірі 65 мільйонів доларів. У березні 2013 року вони вклали частину цих грошей (11 мільйонів доларів) на покупку великої частки біткоіни.
  3. Усвідомлюючи всі ризики, брати придбали близько 100 000 біткойнов, що становить близько 1% від усіх доступних до випуску монет в системі. У той час кожна з них коштувала 120 доларів.
  4. Брати Уінклвосс були чемпіонами з веслування, і навіть змагалися в збірній США на Олімпійських іграх в Пекіні.
  5. Коли минулого тижня вартість BTC піднялася до 11,395 доларів, вони стали першими офіційними біткоіни-мільярдерами в світі. Звичайно ж, не рахуючи таємничого безликого розробника криптовалюта Сатоши Накамото.
  6. Близнюки, як повідомляється, ніколи не продавали будь-яку частину свого капіталу цифрових грошей, замість цього, вони в найближчому майбутньому сподіваються заснувати обмінно-торговий фонд в Нью-Йорку.
  7. У березні 2014 року брати купили місця на перший рейс по трасі Virgin Galactic Річарда Бренсона, використовуючи прибуток від біткойнов.

Брати Кемерон і Тайлер Уінклвосс купили місця на перший рейс по трасі Virgin Galactic Річарда Бренсона

Ну, а поки ми писали цю статтю, курс криптовалюта # 1 в світі став дорівнює ~ $ 11 924,5. Звичайно, у цього ринку є дуже значна волатильність, проте темпи його зростання всього лише за цей рік вражають - 1121,6% (з $ 976,10 - згідно з даними coincapmarket.com за 1 Января 2017 г.). Експерти фондового сектора пояснюють подібну швидкість зльоту активів її децентралізованого, адже завдяки їй криптовалюта не залежить від держав, компаній, корпорацій або інших стримуючих факторів. Саме з цієї причини цінні папери не можуть приносити дивіденди в такому ж розмірі.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар