Огляд дзеркальної камери Nikon D3200

Головний «козир» цифровий зеркалки Nikon D3200 – це матриця з дозволом 24 мегапікселів. Випуск даної моделі став справжнім ударом по позиціях конкурентів. І справа зовсім не в гонці мегапікселів, в чому багато хто дорікав компанію Nikon. Головне - те, що нова матриця являє зовсім інше покоління. Nikon D3200 показує відмінні результати при високих ISO, має широким динамічним діапазоном, а також забезпечує високу якість одержуваного відео.

Неймовірно, але умовно-робоче значення ISO 6400 в аматорській дзеркальній камері – це реально і вже реалізовано в камері Nikon D3200. Навіть при даному параметрі камера видає не дуже галасливі і різкі знімки, які добре піддаються постобробці. Доклавши певних зусиль в роботі з шумодава, можна отримати зображення дуже гарної якості.

Дзеркальна камера Nikon D3200

Завдяки високій роздільній здатності матриці у фотографа не виникає проблем з щільним кадруванням знімка, а також печаткою плаката великого розміру. Адже знімки, зроблені за допомогою Nikon D3200, мають розміром 6016x4000 пікселів, дозволяючи не переживати про великоформатної друку. Але є кілька « але », а саме розмір одержуваних файлів і вимоги до оптики. Так розмір файлу в JPEG форматі максимальної якості складає 15 Мб, а в RAW ще більше, перевищуючи 20 Мб. Крім цього велика кількість мегапікселів створює обмеження до вибору оптики, яка повинна бути світлочутливої і створювати необхідні умови для зйомки.

Об'єктив, який є китовим для даної моделі (AF-S 18-55mm f / 3. 5-5. 6) дуже темний і не справляється з поставленим завданням, що проявляється в очевидному « милі », яке видно при збільшенні знімка. Однак ті користувачі, які не захоплюються розглядом всіх деталей в 100% розмірі, дану проблему навіть не помітять.

Фотоапарат Nikon D3200

Висока швидкість обробки отриманих знімків забезпечується процесором Expeed 3, аналогічним тому, яким оснащена професійна камера Nikon D4. Швидкість дійсно вражає. Незважаючи на великі обсяги інформації, які видає камера, процесор з легкістю справляється з обробкою знімків, видаючи швидкість 4 кадри в секунду. При цьому слід зазначити, що максимальна швидкість попередніх поколінь цифрових дзеркалок не перевищувала 3 кадрів / секунду. Серія безперервної зйомки Nikon D3200 становить 27 кадрів в секунду і це далеко не межа. Зробивши 27 кадрів, зйомка не припиниться, однак швидкість значно впаде.

Крім матриці і процесора, камера також радує швидкістю і точністю фокусування.

Дана модель сумісна з великою кількістю зовнішніх спалахів, з яких завжди можна вибрати модель, найбільш підходящу до своїх вимог і можливостей.

Nikon D3200 дозволяє обробляти знімки безпосередньо в камері. природно можливості даної моделі досить скромні в порівнянні з потужними графічними редакторами, проте дозволяють « побалуватися » зі знімками, застосувавши до них такі ефекти, як виділення кольором, вирівнювання горизонту, « риб'яче око », монохром, придушення « червоних очей » та інші. Радує, що всі ці режими можна застосувати і до знятим відеоматеріалів.

Nikon D3200 – це камера, яку, безсумнівно, хочеться порекомендувати новачкам. Дана модель — це компактний, зручний, функціональний і найголовніше технічно потужний апарат, який дозволяє робити відмінні знімки, які за якістю не поступаються кадрам, отриманим з професійних камер. Однак, купуючи D3200, варто задуматися, що для подальшого професійного розвитку ця « малятко » зажадає дорогу оптику, яку фотограф не зможе собі дозволити.

Оцініть матеріал
(10 голосів)

Залишити коментар