Несправності планшетів: проблеми та їх вирішення

Планшетні комп'ютери широко використовуються для роботи, ігор, перегляду фільмів, спілкування. При активній експлуатації неминучий знос, вихід із ладу окремих компонентів. Причини поломки можуть бути у заводському браці, недбалому використанні. Фахівцям ремонтних майстерень доводиться стикатися з різними видами несправностей: типовими та нетрадиційними.

Ремонт планшета в майстерні

«Рукасті» користувачі іноді намагаються впоратися з ремонтом самостійно. Але є моделі планшетів, у яких неможливо зробити ремонт кустарним способом із мінімальною кількістю інструментів. Це пов'язано із конструктивними особливостями.

Прикладом є лінійка планшетів Microsoft Surface. Демонтаж дисплея потрібен за будь-якого виду апаратного ремонту. Наприклад, заміна екрана Microsoft Surface Pro 3 потребує розбору дисплея. Але й під час роботи з модернізації екран доводиться демонтувати, щоб дістатися «начинки». А тут вже необхідне використання високоточного діагностичного та ремонтного обладнання, щоб не пошкодити тачскрін, правильно зробити наступне складання та відновлення.

Діагностика та ремонт планшета

Розкажемо про найчастіші поломки планшетів.

Відсутнє бездротове з'єднання

Електроніка (модуль Wi-Fi) виходить з ладу досить рідко. Найчастіше проблема відсутності інтернет-з'єднання пов'язана з помилковими налаштуваннями. У цій ситуації необхідно повернутися до заводських установок або переналаштувати дані. Несправність легко усувається.

Немає звуку

Якщо не йдеться про фізичну поломку, то причина — у некоректних налаштуваннях. Звук відсутній при пошкодженому роз'ємі для навушників і при несправності самого звукового пристрою. В останньому випадку потрібна заміна.

Немає зображення

Спотворення зображень вказує на несправність материнської плати. Причин відсутності зображення може бути кілька: пошкодження матриці, поломка відеочіпа, програмний збій, проблема процесора. Апаратні поломки чиняться у спеціалізованій майстерні.

Планшет не реагує на включення

Якщо після 15-секундного утримування кнопки включення не відбувається завантаження планшета, то причина у програмному забезпеченні. Якщо гаджет не входить до мережі, це може вказувати на перегорання контролера живлення.

Не працює тачскрін

Проблема, швидше за все, у програмній помилці. В цьому випадку проводять перепрошивку планшета. Якщо проблема пов'язана з апаратною частиною, то може йтися про від'єднання шлейфу.

Розбитий екран

Механічні поломки лідирують за частотою звернень. Скло, розбите внаслідок падіння, змінюють. Але при цьому треба переконатися, що від струсу не постраждала електронна начинка.

Розбитий екран планшета

Перегрів під час роботи

Надсадна робота вентилятора, його часте вимкнення призводять до перегріву корпусу. Внаслідок цього гірше завантажуються дані, апаратна частина видає помилки. Причина - у скупченні пилу, необхідності чищення системи охолодження. Інший варіант — зайве навантаження на процесор у результаті роботи енергоємних програм та додатків.

Планшет залитий водою

Попадання вологи всередину призводить до часткової або повної втрати працездатності. Для початку постарайтеся висушити прилад. Потім віднесіть його до майстерні. Навіть якщо видимих ​​проблем немає, вони можуть проявитися через пару тижнів або місяць. Це пов'язано з окисленням металевих компонентів через проникнення води.

Причин відмови планшета нормально працювати може бути набагато більше. Будь-яка несправність – привід провести діагностику. Своєчасне втручання фахівця допоможе швидко усунути проблему, заощадивши значну частину коштів.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар