Як вибрати смарт-годинник на подарунок

Зовсім недавно смарт-годинником вважався гаджет, здатний відображати час, вібрувати при дзвінках і повідомленнях на телефон, а також рахувати пройдені кроки. Зараз же розумні годинники перетворилися в повноцінний комп'ютер. На них встановлюють різноманітні додатки, що дозволяють контролювати стан здоров'я користувача, стежити за маленькими дітьми і людьми похилого віку, розплачуватися в касі безконтактним методом і вирішувати багато інших завдань.

Тому при виборі смарт-годинників на подарунок потрібно ознайомитися з цілим переліком характеристик гаджета. Адже пристрій повинен відповідати очікуванням майбутнього користувача.

Операційна система і додатки

На розумних годинниках встановлюють додатки для наступних завдань:

  • занять фітнесом;
  • визначення погоди;
  • читання новинних стрічок;
  • ігор;
  • навігації;
  • спілкування в соціальних мережах і месенджерах тощо.

Ці додатки мають більш примітивний інтерфейс і функціонал, ніж програми для смартфонів. Адже користуватися повноцінним меню дуже складно на невеликому екрані. Тому розробники адаптують свої проекти під компактні гаджети. Але вони працюють з певними операційними системами.

Смарт годинники допомагають контролювати стан здоров'я користувача

Наприклад, великі корпорації створюють унікальні ОС для своїх пристроїв: на смарт годинники Samsung встановлюють Tizen, на продукцію Apple ставлять WatchOS. Для роботи зі смартфонами під Андроїд призначена WearOS.

Це треба враховувати при покупці, так як від операційної системи буде залежати вибір доступних для установки додатків і сумісність з конкретним смартфоном.

Інші характеристики годинників

При виборі гаджета покупці звертають увагу на його дизайн. Адже деякі пристрої дуже масивні для жіночої руки, інші ж, навпаки, не підійдуть чоловіку за розміром, формою або кольором. Тому зовнішній вигляд теж треба враховувати при покупці. Але є й інші важливі характеристики.

В першу чергу варто звернути увагу на тип управління. Смарт-годинники можуть бути повністю сенсорними або з додатковими кнопками. У деяких моделях навіть є спеціальне коліщатко для скролінгу списків. Також в більшості сучасних гаджетів присутнє голосове введення і управління.

Не менш важливу роль відіграє і тип екрану. Багато сучасних пристроїв оснащені кольоровим дисплеєм. Він відмінно передає відтінки, але знижує автономність годин. Якщо в пріоритеті довга робота гаджета, краще вибрати екран E-Ink. Він постійно перебуває у ввімкненому режимі, але мало витрачає енергії. Крім того, на чорно-білому дисплеї чітко видно інформація навіть у сонячну погоду.

Також варто звернути увагу на наявність функції відповіді. Якщо вона є, одержувач подарунка зможе відповідати на дзвінки прямо через годинник. У деяких моделях можлива настройка пріоритетності повідомлень про події.

Смарт годинники для занять спортом

Якщо майбутній власник гаджета займається спортом і веде здоровий спосіб життя, йому знадобляться додаткові функції, пов'язані з фізичною активністю. До таких функцій відносяться крокомір, датчик пульсу, калькулятор пройденої відстані і витрачених калорій. Для любителя заміського відпочинку і риболовлі рекомендується вибирати водонепроникні смарт-годинники, які не постраждають від випадкового намокання.

Якщо презент призначений для дитини, краще купувати його з категорії дитячої продукції. Адже ці гаджети оснащуються міцним корпусом і можуть контролюватися батьками. На них від самого початку встановлено навчальні ігри та розвиваючі програми. У таких пристроях є сигнал SOS і функція дзвінка батькам.

При виборі розумних годинників на подарунок треба враховувати не тільки ОС смартфона, але і спосіб життя майбутнього власника. Це допоможе вам купити цікаву і корисну для користувача модель.

Оцініть матеріал
(6 голосів)

Залишити коментар