Відеоспостереження для будинку: що потрібно знати про безпеку

Як убезпечити власний будинок, квартиру або дачу? Напевно, ви не раз задавали собі таке питання, але відкладали його на потім, посилаючись на брак часу, коштів і необхідних знань. Перше і, мабуть, найправильніше, що прийде вам в голову - система відеоспостереження для будинку, адже вона дозволяє в будь-який момент побачити, що відбувається у вашій оселі або на ділянці. Єдиний момент - складно і дорого.

І дійсно, відеоспостереження для будинку ще 2-3 роки тому являло собою сумне видовище для обивателя - гора обладнання та томів інструкцій по експлуатації, читати які потрібно було тижнями. Додайте до цього вміння користуватися перфоратором і обтискним інструментом, володіння знаннями з адміністрування мереж та обслуговування технічних засобів безпеки.

Зважитися дійсно було складно, але тепер це в минулому. Система відеоспостереження для будинку тепер може складатися з однієї невеликої відеокамери, а єдиний її провід - харчування, необхідно просто включити в розетку.

На ринку безліч прикладів подібних рішень, і називати конкретний бренд або модель не має сенсу - практично всі вони мають однаковий функціонал і розрізняються лише дизайном корпусу. Але на дві основні групи такий продукт, як камера відеоспостереження для будинку, все-таки розділити можна: це поворотні і неповоротні пристрою. А ось тепер по порядку:

Поворотні камери відеоспостереження оснащені спеціальним рухомим механізмом, який обертається по вашій команді і управляється за допомогою смартфона. Переваги очевидні - одним пристроєм ви зможете охопити площу всього приміщення. Недолік один - порівняно висока вартість.

Dahua Technology DH-IPC-A22P

Неповоротні відеокамери встановлюються стаціонарно і охоплюють лише частину приміщення, хоча для основних завдань з безпеки може вистачити і цього.

Dahua Technology DH-IPC-C22P

Отже, вибираючи камеру для будинку варто звернути на такі технічні характеристики:

- Дозвіл відеозйомки - це просто, чим вона вища, тим якісніше, чіткіше і детализированнее буде відеозображення. Використовуйте камери високої роздільної здатності (більше 2 Мп) тоді, коли необхідно спостереження за дрібними предметами - наприклад, творами мистецтва або грошима. Крім того, камери відеоспостереження ультрависокої дозволу необхідні для точної ідентифікації людських облич.

- Інфрачервоне підсвічування - дає змогу оперативно відеозйомку в нічний час доби, без використання освітлення. Зображення, звичайно, може втратити в якості, але з основним завданням дозволить впоратися. Крім того, необхідно враховувати факт, що нічна відеозйомка проводитися виключно в чорно-білому режимі. Отже, основна характеристика ик-підсвічування - дальність її дії. Для домашнього внутрішнього відеоспостереження вибирайте камери з ІЧ-підсвічуванням до 10 метрів - так ви гарантовано не отримаєте засвічення на відеозображенні. Для зовнішнього спостереження підсвічування в 20-30 метрів має бути достатньо.

- Запис і зберігання - варто звернути свою увагу на ту камеру відеоспостереження для будинку, яка підтримує запис і зберігання відео на декількох джерелах - карту пам'яті, мережевий відеореєстратор (NVR) і хмарний сервіс. Ці режими можна комбінувати і чим їх більше, тим вище ймовірність збереження даних при виникненні надзвичайної ситуації.

- Аудіо - дозволить вам не тільки чути, що відбувається на об'єкті домашнього відеоспостереження, але влаштовувати голосовий чат в режимі реального часу з домочадцями, друзями або навіть тваринами. Вибирайте ті моделі, які обладнані вбудованим динаміком і мікрофоном - таких пристроїв 95% на ринку.

- Інтерфейси - чим їх більше, тим краще, але серед мастхев знаходяться Wi-Fi, Ethernet, слот для карти пам'яті. Деякі відеокамери обладнані також охоронними інтерфейсами для підключення датчиків, сирен і т.п., але вартість подібних рішень автоматично збільшується на 15-20%.

Підключення, налаштування і обслуговування таких пристроїв, як камера відеоспостереження для будинку, також не займе багато часу. Вам потрібно буде підключити до камери електроживлення, скачати на смарфона додаток виробника пристрою і, використовуючи покрокову інструкцію екрані мобільного телефону, налаштувати камеру. Все, ваша домашня система безпеки готова. Вона надійна, мобільна і стане ідеальним рішенням для тих, хто орендує житло - таку систему безпеки можна швидко відключити і перенести на нове місце.

Якщо вам пощастило, і ви є щасливим володарем котеджу або заміській резиденції - однією камерою не обійдешся. Тут необхідна повноцінна система відеоспостереження для будинку, побудована на базі відеореєстратора. Однак боятися цього не варто - найскладніше, що доведеться зробити - це протягнути кабелі живлення і сигналу від відеореєстратора до камер, подальша настройка і обслуговування прості і не вимагають спеціальних навичок. Якщо ви легко управляєтеся з сучасним телевізором або мультимедійним програвачем - проблем з відеоспостереженням бути не повинно.

Dahua Technology DH-NVR1A04-4P

відеореєстратор для будинку - це компактне і стильне пристрій, який не займе багато місця у вас в кімнаті, а його фізичні розміри обумовлені лише тим, що всередину встановлюється жорсткий диск. Саме на нього відбувається запис, а також на ньому зберігатися весь ваш відеоархів.

Така система відеоспостереження більш функціональна і дозволяє тонко налаштувати систему безпеки - від вибору режимів запису до відправки тривожних повідомлень і детекції руху.

Dahua Technology IP KIT-IP42-2B / 2D

Якщо торкатися бюджету, яке вимагає відеоспостереження для будинку, то ціна на якісні хмарні камери відеоспостереження стартують від 35-40 доларів, а на комплект обладнання з відеореєстратором - від 150 - 200 доларів. Необхідно враховувати, що в останньому варіанті вам знадобитися докупити жорсткий диск і оплатити роботи по монтажу, якщо ви не впораєтеся з ним самостійно. У будь-якому випадку - гроші цілком підйомні і вже точно окуплять ваші переживання з приводу безпеки близьких і збереження майна.

Звичайно, одним відеоспостереженням безпеку може не обмежуватися, існують також системи домашньої сигналізації і контролю доступу (домофони), однак вони - це тема для окремого матеріалу, який заслуговує найпильнішої уваги.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар