Як вибрати принтер

Щоб вибрати принтер, орієнтуються на кілька параметрів. Головним чином, це призначення пристрою (домашнього або професійного використання), тип і кількість одержуваних відбитків.

Одним з факторів, який визначає вартість оргтехніки та її технічні можливості, є технологія друку. Серед найбільш популярних наступні види принтерів:

  • Струменеві;
  • Лазерні;
  • Світлодіодні.

Струменеві принтери

Чи відносяться до недорогої і досить продуктивною оргтехніки. Друк здійснюється за допомогою спеціальних картриджів і рідких чорнила. Пристрої характеризуються гарною якістю друку. Зокрема, більшість кольорових моделей забезпечують відмінний перенесення кольору і високу чіткість при отриманні зображення на фотопапері. Моделі багатьох брендів оснащуються від 4 до 7 картриджами, заправленими різними кольорами. Чим більше їх кількість, тим краще якість одержуваних кольорових фото.

Струменеві принтери

Монохромні струменеві принтери – це недорогі пристрої для персонального використання. Відмінний вибір для школярів і студентів, яким потрібно друкувати багато текстових документів, але при цьому не настільки важлива швидкість подачі листів.

Лазерні принтери

В основі роботи лежить використання барабана, заповненого порошковою фарбою (тонером). Перевага даної оргтехніки в високошвидкісного друку без втрати якості: з високою чіткістю, насиченістю. Пристрої знаходять застосування як для персонального використання, так і для організації робочих місць в компаніях.

Лазерні принтери також бувають монохромні і кольорові. Моделі з кольоровим друком дорожче, забезпечують непогану передачу кольору, проте поступаються струменевим в плані фотодруку. Застосовуються для перенесення на папір презентаційних матеріалів, наприклад, графіків, схем, діаграм.

Лазерні принтери

Недолік лазерних принтерів у високій ціні і дорожнечі обслуговування, що складається з покупки порошкової фарби, витрат на професійну заправку барабана. Така техніка окупає себе в разі, коли друкувати доводиться щодня і багато. В залежності від моделі, ресурс може бути розрахований на отримання от 2000 – 5000 відбитків до 50 000 сторінок на місяць.

Світлодіодні принтери

Чи є вдосконаленим аналогом лазерної технології. Друк здійснюється за рахунок впливу кількох тисяч світлодіодів, розміщених на друкованій платі. Завдяки цьому досягається підвищення продуктивності оргтехніки, отримання картинки з максимально високою чіткістю без спотворення, забезпечуються менші витрати тонера. Перевагою техніки є високий ресурс приладу. Наприклад, в магазині представлені світлодіодні принтери, які здатні забезпечити друк понад 75 000 – 100 000 сторінок на хвилину.

Світлодіодні принтери

Крім того, якщо у лазерних моделей при високошвидкісний роботі (більше 30 сторінок в хвилину) можуть спостерігатися деякі розмиття, то світлодіодна технологія позбавлена подібної проблеми. Це дозволяє отримувати відбитки зі швидкістю до 50 сторінок в хвилину і найвищої якості.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар