Поради по заміні зливного насоса в пралку

Одна з частих несправностей пральної побутової техніки & mdash; поломка зливного насоса. Даний робочий вузол завжди експлуатується в посиленому режимі, тому немає нічого дивного в тому, що він може вийти з ладу одним з перших.

Як визначити поломку

Найпоширеніша причина поломки помпи — засмічення зливного каналу. Всередину його можуть потрапити дрібні предмети, волосся, шерсть, але найчастіше причиною поломки стають монети.

наштовхнути на думку, що неполадки виникли саме в роботі зливного насоса, можуть дві ознаки:

  • зміни в звуці працюючого мотора — дзижчання;
  • машинка перестає зливати воду з бака.

Сучасні моделі пральних машин виводять на дисплей код помилки, так що власникові не доведеться вгадувати — досить лише заглянути в інструкцію.

Професійна діагностика

Ремонт пральний машини Майстри знають, що найбільш поширеними причинами поломки цього робочого вузла є:

  • природний знос деталей;
  • засмічення труб, зливають воду в каналізацію;
  • засмічення фільтра;
  • механічні пошкодження дрібними предметами;
  • порушення подачі електропостачання;
  • недостатня потужність мотора.

Найбільш приватна причина відсутності зливу води — засмічення фільтра, який розташований в нижній частині передньої стінки корпусу. У будь-якому разі, майстер почне з його чистки, оскільки у експлуатованого приладу фільтр ніколи не буває чистим. потім очищають внутрішньо простір помпи і равлика.

Коли після чистки машинка як і раніше не зливає воду, скоріше за все пошкоджений сам робочий блок. Причиною невключення помпи може бути відсутність енергопостачання — майстер за допомогою тестера перевірить подачу напруги до даного блоку.

Якщо помпа працює, але слив і віджимання супроводжується вібрацією або гулом, причина криється в сторонньому предметі, який потрапив в крильчатку. В цьому випадку мотор необхідно розібрати, видалити заважає роботі предмет або замінити пошкоджену крильчатку. Якщо причина криється не в засмітті, вода зливається, але дуже повільно — тоді справа в малій потужності насоса, який потрібно міняти.

Заміна або ремонт

Кожному власнику хочеться обмежитися ремонтом, а не заміною робочого вузла, адже ремонтні роботи вимагають менших фінансових витрат. Однак у багатьох випадках ремонту помпи невиправданий: знос вузла або його деталей буває настільки великим, що ремонт призведе до повторного в недалекому майбутньому.

У випадку з помпою не рідкість, коли заміна обійдеться власницю дешевше складного і трудомісткого ремонту. Тому що вигідніше — ремонт або заміна помпи — визначити зможе тільки кваліфікований майстер. Вінничани можуть замовити виїзд кваліфікованого фахівця додому на сайті, заглянувши по посиланню .

Ціна самої деталі може відрізнятися в залежності від моделі, виробника і року випуску конкурентної пральної машини. Вартість роботи в сервісному центрі прямо залежить від конструкційних особливостей техніки — деякі моделі складні в розбиранні, що збільшує обсяг робіт і, як наслідок, їх вартість.

Найпростіше дістатися до помпи буде в техніці виробників Індезіт, Samsung, Candy, LG, Ardo, Beko.

Обслуговування пральних машин

В майстерні в ціну робіт входять:

  • розбирання пральної техніки;
  • діагностика стану насоса;
  • демонтаж несправного вузла;
  • ремонт деталей, які піддаються заміні;
  • установка нового вузла або відремонтованої деталі.

Щоб визначити стан зливного насоса, його звільняють від всіх з'єднань, послаблюють хомути, від'єднують зливні шланги і патрубок бака, відключають дроти. Після цього від'єднується кріплення самої помпи, потім вона витягується з корпусу. насос промивають і очищають, тільки після цього фахівець може оцінити змогу ремонту або її потрібно замінити.

Корисні поради

Якщо вибрати зливного насоса необхідно враховувати:

  • тип кріплення — за допомогою засувок або гвинтів;
  • спосіб приєднання проводів — &Laquo; клеми » або « фішка &raquo ;;
  • потужність.

Основними виробниками даного робочого вузла сьогодні є: Coprecci, Arylux, Mainox, Hanning, Plaset і Askoll. Випускаються ними моделі найчастіше взаємозамінні, тому підібравши відповідний насос по параметрам, можна не турбуватися на рахунок виробника.

Середньостатистичний насос розрахований на тривалий термін служби — до 10 років. Якщо він виходить з ладу набагато раніше, скоріше за все причина криється в неправильній експлуатації пральної тих

Оцініть матеріал
(0 голосів)

Залишити коментар