Computex 2016: як це було

Найбільша технічна виставка в Азії в цьому році підійшла до кінця. Виставка проходила в Тайвані, в місті Тайпей з 31 травня по 4 червня.

Ера штучного інтелекту

Традиційно новинки від Asus переповнили собою виставку. Але на цей раз розробники в перший же день представляли не тільки нові ноутбуки, смартфони і планшети, а викотили перед собою справжнього домашнього робота. Zenbo від Asus став головною подією не тільки презентації компанії, але і всієї виставки. Цей робот здатний стати справжнім домашнім помічником і на півставки дворецьким.

Computex 2016 Zenbo Asus

У Nvidia представили чіп GPU, який повинен стати новими мізками для всіх комп'ютерів і роботизованих пристроїв. Чіп буде куди потужніше стандартних процесорів. А на панелі AMD продемонстрували нову відеокарту, яка як раз зможе відмінно спрацюватися з GPU-чіпом в нових пристроях.

Computex 2016 AMD GPU

Однією з найважливіших демонстрацій став новий потужний процесор від Intel, вартість на який було оголошено в 1723$. Компанія націлюється на роботу з 5G-мережами, інтернетом і центрами даних в найближчому майбутньому.

Computex 2016 Intel

Всюди віртуальна реальність

Виставка була переповнена пристроями, так чи інакше які стосуються сфери віртуальної реальності. Ми встигли побачити розумні PC-рюкзаки, пристрої для отримання аркадного досвіду у віртуальній реальності, голографічну платформу від Microsoft і багато іншого. Ще в минулому році розробник Oculus Rift вірно помітив:

— VR-пристрої стають чимось, що хоче отримати кожен до того, як воно з'явиться у всіх навколо.

До цього часу ці пристрої ще не з'явилися в кожному будинку через високу вартість. Потужність, можливості і реалістичність картинки стають з кожним роком все краще.

Computex 2016 HTC Vive

HTC представили круті демо Vive-симулятор польоту. Якщо ви мрієте якось пізнати на собі, як літають птахи, вам варто звернути увагу на них (так, HTC клепає не тільки смартфони). PC-рюкзак від MSI призначений для вирішення проблеми мобільності при високій потужності для ряду VR-пристроїв, які працюють з комп'ютером, а не зі смартфоном. Та й голографічна платформа від Microsoft вражає.

Computex 2016 PC-рюкзак від MSI

Багатьом здавалося, що Computex в 2016 році стане досить нудним і позбавленим смаку шоу. Але обернулося все інакше — виставка вийшла чудовою і такою, що запам'ятовується, а багато нових розробок стали справжнім ковтком свіжого повітря.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Схожі матеріали (по тегу)

Залишити коментар