Комп'ютерний світ Apple: підсумки 2020 року

Зараз компанія Apple найбільш відома своїми телефонами, розумними годинниками, планшетами - комп'ютери ніби все сильніше ховаються на другий план з кожним роком. Однак в 2020 році ми побачили нову лінійку комп'ютерів Apple MacBook Air, а влітку дізналися про свіжі версії операційних систем для різних пристроїв компанії, включаючи комп'ютери.

Оновлений MacBook

Вісімнадцятого березня на сайті компанії, чиїм логотипом є надкушене яблуко, вийшов прес-реліз про новий, удосконалений ноутбук MacBook Air. Уже в заголовку нам обіцяють, що нова модель удвічі продуктивніша за минулу, вміщує ще більше даних і може похвалитися новою, унікальною клавіатурою Magic Keyboard.

Ноутбук Apple MacBook Air

Пізніше, в листопаді, ми дізналися і про нові моделі, де акцент був поставлений на чіп M1. Він підвищує продуктивність настільки, що з роботою пристроїв з цим нововведенням може зрівнятися тільки два відсотки комп'ютерів 2019 року, що працюють на Windows. Це перший в історії чіп, який Apple спеціально зробили для своєї операційної системи.

Серед головних особливостей пристроїв, включаючи MacBook Air M1 512GB 2020 Space Gray, можна виділити:

  • Восьмиядерний процесор, що допомагає миттєво справлятися з повсякденними завданнями від сортування пошти до монтажу відеороликів. У порівнянні з попереднім поколінням даного ноутбука він працює в три з половиною рази швидше.
  • Також восьмиядерний графічний процесор. Тут удосконалення виявилося вже в п'ять разів - рекорд в історії моделей MacBook Air.
  • Машинне навчання стало в дев'ять разів швидше - тепер функції на кшталт розпізнавання осіб стали бездоганні як ніколи.
  • Середня робота при використанні Wi-Fi дійшла до п'ятнадцяти години без використання зарядки, що теж стало рекордом для даної моделі.

Ноутбук MacBook Air M1 512GB 2020 Space Gray

Операційне перезавантаження

Двадцять другого червня пройшла чергова конференція Apple Worldwide Developers Conference, на якій розповідаються різні новини про продукти компанії з прицілом на розробників з 1983 року. Як правило, вона проходить перед великою аудиторією де-небудь в Каліфорнії, але цього року через злощасний коронавірус конференція пройшла в режимі онлайн.

Основний акцент виставки припав на новини про оновлення операційних систем. Торкнулося це і комп'ютерів - macOS Big Sur стала новою пріоритетною операційною системою для продукції Apple. Крім нових комп'ютерів її можуть підтримувати і більш старі моделі аж до середини 2013 року, але ці дані варіюються в залежності від ряду моделі.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар