IP камери як сучасні реалії відеоспостереження

У сучасному світі все більшої популярності набувають системи відеоспостереження на базі IP камер. Такий успіх пояснити просто: дана технологія наділена прогресивної «начинкою», якої так бракувало аналоговим камерам.

IP камера відеоспостереження система, що дає можливість переглянути відео, перебуваючи при цьому далеко від того місця, де вона встановлена (офісу, магазину, складу або житлового об'єкта).

Різновиди і переваги камер IP

Камери відеоспостереження на базі IP-технології мають корпусні відмінності, що впливає на область їх застосування. Сьогодні найбільшою популярністю користуються такі різновиди:

  • корпусні: класичні камери, які мають звичний для багатьох дизайн. Найбільшого поширення набули для зовнішньої установки в поєднанні з термокожухом;
  • купольні: можуть бути встановлені як зовні, так і всередині приміщення. Оптимальним місцем монтажу даного різновиду є стелю;
  • поворотні: найчастіше застосовуються в сукупності зі статичними камерами. Поворотний тип системи спостереження надзвичайно зручний в моменти, коли необхідно екстрене реагування на ситуацію – перебуваючи за пультом управління, пристрій можна розгорнути в потрібне місце і збільшити картинку;
  • панорамні: дозволяють отримати максимальний огляд і звести до мінімуму « мертві » зони. При необхідності, панораму можна розділити на окремі зображення.

Різновиди IP камер

Придбати вищевказане обладнання високої якості від перевірених виробників зі світовим ім'ям можна в інтернет-магазинах. Представлений асортимент наділений усіма позитивними якостями, властивими IP камерам:

  1. Можливість підключення до хмарного сховища або Інтернет-мережі без застосування комп'ютерної техніки або реєстраторів.
  2. Можливість скласти велику систему відеоспостереження, що включає безмежне число пристроїв. При цьому гарантована гнучкість її побудови.
  3. Великий вибір пристроїв з різним дозволом. При необхідності можна придбати техніку з 8-мегапіксельним зображенням.
  4. Безпека користувачів. В IP камерах застосована надійна система авторизації і кодування даних.
  5. Інтеграційні можливості. Користувач може встановити відеоспостереження, протипожежну систему, освітлення – і управляти всім цим віддалено з єдиного пристрою.

При всіх плюсах, IP камери прості в монтажі і обслуговуванні.

Рішення встановити дану систему спостереження – свого роду інвестування в майбутнє, оскільки на сьогодні це передова технологія. Всі подальші розробки будуть здійснюватися на базі IP.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар