Розумні годинники Fitbit Ionic виміряють рівень глюкози у діабетиків

Ще минулого місяця компанія Fitbit анонсувала Ionic: свою першу спробу пробитися в нішу розумних годин, скласти конкуренцію таким важковаговиків ринку як Apple, Samsung, LG і Garmin. А тепер з'явилася додаткова інформація про функціонал нового пристрою. І серед можливостей представлена функція вимірювання рівня глюкози носія, корисна для діабетиків.

Спостереження за рівнем глюкози   — потенційно одна з найбільш значущих для майбутнього носяться девайсів можливість. Коли-небудь вона прийме форму контактних лінз, які змінюють колір, якщо рівень сягатиме потенційно небезпечних показників. або форму маленьких біосенсорів, які відстежують флюїди тіла носія, а потім надсилають повідомлення на мобільний додаток. Компанія Dexcom саме такі біосенсори і розробляє. Вони ж лежать в основі нових можливостей перших розумних годин від Fitbit. Глюкозна система від Dexcom являє собою невеликий сенсор, що вимірює рівень через шкіру, а потім посилає дані на смартфоні додаток бездротовим шляхом.

Розумний годинник Fitbit Ionic

Dexcom і Fitbit об'єднали свої зусилля для перенесення даних про рівень глюкози відразу на розумні годинник Ionic. Отримувати інформацію зможуть користувачі як Android, так і iOS (годинник синхронізуються з обома системами, підтримують відправку повідомлень). Вже в 2018 року (коли точно   — поки невідомо). Також годинник підтримують роботу зі сторонніми додатками. Тому розробники не з Fitbit теж зможуть внести свою лепту в розвиток девайса.

Годинник Fitbit Ionic для вимірювання рівень глюкози у діабетиків

Крім глюкозного сенсора, годинник оснащені вбудованим GPS-модулем, поліпшеним монітором серцевого ритму, традиційним крокоміром і стійкістю до занурення в воду на глибину до 50 метрів. Якщо у вас немає проблем з тим, щоб лягати спати з розумними годинами на зап'ясті, ви зможете скористатися ще й монітором сну, чутливим навіть до хропіння. Додатково користувачі можуть випробувати нову платіжну систему Fitbit Pay від розробника. Обіцяється, що на одному заряді батареї працювати годинник будуть не менш чотирьох днів.

Годинник для діабетиків Fitbit Ionic

На Fitbit Ionic вже зараз можна оформляти попередні замовлення. Перші розумні годинник від компанії обійдуться в 300 $. Відправка девайсів першим власникам почнеться вже в жовтні цього року.

Оцініть матеріал
(8 голосів)

Залишити коментар