Exynos 7 Dual 7270 - перший процесор для переносних пристроїв від Samsung

Компанія Samsung, схоже, більше наближаєтся до незалежності від Qualcomm. У неї вже є власний процесор для смартфонів. Та й ходять чутки про власну відеокарту в майбутньому. Але прямо зараз Samsung завдає удар прямо в саме серце виробнику Qualcomm, представляючи свій перший процесор для переносних пристроїв. Цей корейський технологічний гігант анонсував початок масового випуску двоядерного процесора Exynos 7 Dual 7270, націленого в основному на розумні годинники й подібні до них пристрої. Зараз на більшості моделей встановлено якраз процесори від Qualcomm.

Процесори, розроблені спеціально під мобільні пристрої, почали з'являтися на ринку відносно недавно. Найперші розумні годинники й фітнес-трекери використовували кастомізовані процесори Snapdragon 200 або 400. Раніше в цьому році саме Qualcomm представив світу першу лінійку розроблених саме під переносні девайси процесорів. І тепер в цю гонку впрягається Samsung.

Процесор Samsung Exynos 7 Dual 7270

За заявленими параметрами процесор Exynos 7 значно перевершує все те, що ми вже мали. Це перший процесор для переносних пристроїв з тими ж процесами FinFET в 14 нм як і у процесорів останнього покоління для смартфонів, таких як Snapdragon 820. Це означає, що швидкість роботи і продуктивність переносного девайса буде значно збільшена. Також в Samsung заявляють, що цей чіп стане першим для переносних пристроїв, в який відразу інтегровано повну сумісність з основними функціями, такими як Wi-Fi, LTE, геолокація і навіть FM-радіо.

Чіп забезпечений двома ядрами Cortex-A53, що безперечно на голову вище, ніж Cortex-A7, встановлений на Snapdragon Wear 2100 від Qualcomm. Це означає, що процесор зможе працювати з більш високою потужністю. Але і нагріватися за рахунок цього девайси, ймовірно, будуть більше. Головне, щоб не вибухали. Це і правда може стати проблемою. У всякому разі, публічно: останні інциденти у Samsung з вибухаючими Galaxy Note 7, які нарешті зняли з виробництва, ще не забудуть довго.

Exynos 7 Dual 7270

В Samsung навіть не натякають на те, в який пристрій процесор Exynos 7 Dual 7270 буде встановлено першим. З урахуванням часу, навряд чи це будуть розумні годинники Gear S3. Поки нам залишається тільки чекати деталей від розробників.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар