Носяться роботи Kino можуть стати жахливим майбутнім моди

У минулому році команда розробників з MIT і університету Стенфорда продемонструвала новий шлях для створення переносної електроніки в форматі міні-роботів. Їх назвали Rovables, вони могли пересуватися по тілу носія. З тих пір команда удосконалила технологію. Спільно з дизайнерами з лондонського Королівського Коледжу Мистецтв, розробники представили Project Kino. Цей проект націлений на дослідження технології носяться роботів з естетичними і функціональними можливостями для дизайну одягу.

Ці маленькі роботи можуть бродити по вашому одязі завдяки системі магнітного керування. Магніт під тканиною утримує робота на місці незалежно від його розташування. Самого робота можна контролювати вручну або автономно, в залежності від побажань носія.

Переносні роботи Kino

Розробники шукали шляхи сполучення і естетичної, і практичної функцій. З естетичної перспективи роботи проекту Kino можуть служити рухомими прикрасами, приймаючи різні геометричні форми і створюючи ефекти. Інші естетичні експерименти включали в себе створення видимих доріжок руху роботів на відповідних для цього тканинах типу вельвету. У функціональному плані роботи можуть служити мікрофонами або реагувати на клімат, щоб адаптувати під нього одяг носія. серед продемонстрованих розробниками прикладів якраз був контроль роботом шарфа.

Роботи Kino

Звичайно ж, постає питання про те, а хто взагалі буде готовий носити як прикрасу такі носяться девайси, що нагадують комах. У розробників він теж вставав, тому була проведена серія інтерв'ю з людьми, яким попередньо показували роботів Kino в дії. Деякі учасники опитування очікувано описували пристрої як "страшні" і "похмурі". Також висловлювалося припущення про те, що роботів варто зробити меншими. Деякі учасники припускали, що такі пристрої можна використовувати як засіб зв'язку з рідними і друзями. Один учасник навіть заявив, що було б непогано, якби таким пристроєм на його тілі міг дистанційно керувати інша людина.

Project Kino

До виходу таких роботів в продаж ще далеко. Розробники планують зробити їх більш компактними і носибельними. А з роботою нинішніх прототипів можна ознайомитися в демонстраційному відео до проекту Kino.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар