Чіп М1 - у чому особливість унікального процесора для MacBook Pro?

Унікальний процесор М1 – досягнення інженерної думки компанії Apple. Він встановлений на останніх найпотужніших комп'ютерах цього бренду. Наприклад, у MacBook Pro і робить техніку неймовірно швидкою та продуктивною. Комп'ютер, який може впоратися з будь-яким завданням. Але в чому особливість цього унікального чіпа М1?

Що важливо знати про чіп М1?

У попередніх моделях компанія Apple використовувала для своїх пристроїв чіпи Intel. Однак можливості архітектури для цих технологій вже досягли своїх меж, тому яблучники змушені були створити власний чіп нового покоління. Він більш продуктивний та автономний, ніж усі його аналоги.

Він використовує спеціальну інструкцію RISC — це такі команди, які мають готовий набір найпростіших елементів. В результаті вдалося з'єднати в одному чіпі основний процесор, різні контролери введення-виводу, графічний прискорювач. Ще там виявилися засоби безпеки та різні компоненти.

В результаті це дозволяє заощаджувати місце для чіпа. А також надає такі плюси:

  • Прискорюється комунікація між вузлами.
  • Суттєво зменшується споживання енергії.
  • Забезпечується висока швидкість обробки даних

На чіп М1 встановлюють центральний процесор із восьми ядрами та шістнадцять мільярдів транзисторів. Половина ядер має завдання забезпечити найвищу продуктивність. Інші дбають про енергоефективність.

Енергоефективні ядра під час роботи задіюють у десять разів менше енергії. Вони використовуються під час серфінгу в інтернеті та виконання звичайних завдань, які не вимагають задіяння продуктивних ядер.

Продуктивність ноутбуків MacBook Pro збільшилася майже втричі

Після того, як Apple перевели свої комп'ютери з процесорів Intel на M1, продуктивність ноутбуків MacBook Pro збільшилася майже втричі.

Графічний процесор М1 забезпечує продуктивність на 2,5 терафлопс. Здатний одночасно виконувати двадцять п'ять тисяч потокових завдань. І при цьому використовувати відео у найсучаснішому форматі 8К без жодних затримок. Це відкриває великі можливості для дизайнерів, відеомейкерів, розробників, які працюють із високонавантаженими проектами.

Особливо цікавим є параметр швидкості обробки графіки. У порівнянні з процесорами Intel, які використовувалися раніше, ця швидкість у нових М1 збільшилася у 5-6 разів. Це дозволяє зробити з комп'ютера дуже потужну машину для ігор на рівні найсучасніших консолей.

Якщо хочете MacBook Air або версію PRO із революційним процесором М1, то найкраще для цього зайти в інтернет-магазин. На цьому сайті лише якісна перевірена ліцензована продукція від Епл, яка приноситиме Вам багато задоволення від використання.

Оцініть матеріал
(7 голосів)

Залишити коментар