Дизайнерські лайфхаки для маленької квартири

Маленька квартира - це ще не привід відмовлятися від стильного інтер'єру! Навіть на найменшій площі можна реалізувати безліч незвичайних дизайнерських рішень, перетворивши її в затишний і функціональний простір. Зробити це дуже просто - достатньо взяти на замітку 7 корисних лайфхаків!

Зонування

Мабуть, це перше, з чого потрібно починати облаштування квартири. Запасіться текстильними ширмами, легкими перегородками і вузькими пеналами «а-ля Ікея» - за їх допомоги одна велика кімната з легкістю перетвориться в дві маленькі.

Композиція

Відвернути увагу від невеликих розмірів приміщення допоможе правильно створена композиція. Розмістіть в кімнаті один дуже великий предмет і вміло оточіть його дрібнішими. У вітальні це може бути витончений диван на ніжках, в передпокої - велика консоль, на кухні - обідній стіл (бажано круглої або овальної форми).

Яскравий диван на ніжках відверне увагу від невеликих розмірів кімнати

Відкриті системи зберігання

Відмовтеся від закритих або вбудованих шаф на користь відкритих систем зберігання - підвісних поличок, шафок зі скляними дверцятами тощо. Щоб посилити ефект, поставте один стелаж від підлоги до стелі або ж уздовж всієї стіни. Таке контрастне рішення не тільки створить ілюзію додаткового обсягу, а й надасть багато місця для зберігання речей.

Відкриті полки створюють ілюзію збільшення простору

Монохром

Оформивши підлогу і стіни в одній колірній палітрі, ви зітрете існуючі між ними межі та зробите кімнату набагато більше, ніж вона є насправді. Затівати великий ремонт зовсім не обов'язково - можна обійтися шпалерами та килимом схожого відтінку. Бажаєте піти далі? Використовуйте єдину колірну палітру для всієї квартири. Підберіть нейтральні пастельні відтінки і розбавте їх одним яскравим акцентом.

Римські штори або жалюзі

Вони не обтяжують простір і дозволяють задіяти вільне місце по обидва боки вікна. Там, наприклад, можна повісити довгі вузькі полки або незвичайну декоративну прикрасу.

Багатофункціональність

І знову повернемося до меблів! Маленьку квартиру ні в якому разі не можна захаращувати великою кількістю предметів. Віддавайте перевагу гарним і багатофункціональним меблям. Пуфи, що відкриваються, ліжка з вбудованими ящиками для зберігання, меблі-трансформери - все це допоможе вам заощадити багато місця.

Більше дзеркальних поверхонь

Скло пропускає світло, а дзеркало його ще і відображає! Правильно встановлені дзеркала стануть тією самою «чарівною паличкою», здатною в одну мить збільшити маленьку квартиру і зробити її світліше. Це доведений факт, який відмінно працює в будь-якому приміщенні.

Оцініть матеріал
(9 голосів)

Залишити коментар