Обираємо Bluetooth-навушники

Сучасній людині не потрібно розповідати про користь мобільних аксесуарів. Дуже багато українців при покупці нового смартфона відразу купують захисне скло і чохли, навушники.

Згадані аксесуари дозволяють насолоджуватися якісним звучанням улюбленої музики і попереджають:

  • пошкодження екрану;
  • вихід з ладу внутрішніх компонентів;
  • пошкодження корпусу після падіння девайса.

Останнім часом великою популярністю користуються Bluetooth-навушники. Вони дуже зручні в експлуатації! Немає проводів, які постійно плутаються між собою і доставляють незручності.

Особливості Bluetooth-гарнітури

Навушники називають безпровідними, якщо їх синхронізація з пристроєм можлива без кабелю. Підключення до плеєра, смартфону, телевізору, ноутбука та інших аксесуарів здійснюють через:

  • Bluetooth,
  • радіосигнал,
  • Wi-Fi.

Звичайно ж, підключення можливе тільки до пристроїв, у яких є одна або декілька перерахованих функцій. Ці навушники нічим не відрізняються від традиційних аналогів за винятком вбудованого модуля. З їх експлуатацією та підключенням розбереться кожен, у кого є смартфон. Для початку прослуховування музики достатньо активувати модуль, вказати посил сигналу. Простою мовою - зв'язати аксесуар з пристроєм. Надалі в налаштуваннях не буде необхідності. Bluetooth почне автоматично спрацьовувати в радіусі дії. Моделі з Wi-Fi працюють аналогічно, але експлуатація можлива тільки в межах одного приміщення.

Чи варто купувати, або Опис переваг і недоліків

За ціною можна визначити якість роботи мобільних аксесуарів з Bluetooth, створених для прослуховування музики. Дешеві моделі навряд чи порадують чистим звучанням, гарною збіркою і надійністю. За спостереженнями українців, краще не брати продукцію невідомих фірм. Брендові товари надійніше, та й на багато з них встановлено середній цінник, є гарантія. В інтернет-магазині купити Bluetooth-навушники можна до і вище 1000 гривень. У каталозі компанії представлені товари, перевірені покупцями і часом.

Отже, всі без винятку безпровідні мобільні аксесуари з «блютус» мають такі переваги:

  • відсутність надокучливого заплутаного провода;
  • незалежність від пристрою в межах дії Bluetooth (можна поставити телефон на зарядку, продовжити насолоджуватися музикою в іншій кімнаті);
  • свобода рухів, обумовлена, знову ж таки, відсутністю провода.

У сучасних моделей є також автономний акумулятор, присутня можливість зберігання файлів в пам'яті. Купити їх, означає, «продовжити життя» батареї смартфона.

Тепер про недоліки безпровідної гарнітури. Вона важить більше традиційних аналогів через вбудовані акумулятори і приймачі, дорожче коштує, потребує періодичної підзарядки. Важливо також дбати про збереження, після експлуатації поміщати навушники в футляр, щоб уникнути втрати.

Безпровідні навушники

Тонкощі вибору

Під час покупки безпровідних навушників багато хто дивиться на ємність вбудованої батареї, але не враховує її тип. А даремно! Є літій-іонні і нікель-кадмієві моделі. Перші з них виграють за рахунок невеликої ваги, їх також не потрібно заряджати до максимальної позначки. Другі варіанти коштують дешевше, але вони важче, мають досить високу ємність. Визначтеся перед вибором, що для вас важливіше.

Діапазон відтворюваних частот - наступний параметр для аналізу. Від нього залежить деталізація звучання. 15-20 кілогерц вважають оптимальними параметрами. Звучання музики буде мелодійним, реалістичним, насиченим. При таких параметрах вдасться розчути інструменти, що використовуються при створенні композиції.

Меломанам рекомендуємо врахувати частотні спотворення. Чим вони нижче, тим чистіше відтворення. 0,5-0,9% - стандартні значення частотних спотворень в описах товарів.

Не слід пропускати чутливість, щоб не зіпсувати слух. Насолоджуватися музикою розумно на помірному рівні гучності, не більше 100 дБ. У продажу, в свою чергу, є безліч навушників із заявленою чутливістю 105-150 дБ/В. Обираючи їх, не варто встановлювати максимальну гучність.

Яких розмірів Bluetooth-навушники підібрати для смартфона? При визначенні цих параметрів враховуйте особливості експлуатації, не більше. Куди важливіше версія протоколу! Вона «розповість» про якість сигналу, добре, якщо не буде вище 3.0. В інших випадках велика ймовірність виникнення проблем при синхронізації пристроїв.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар