Що робити, якщо не включається iPhone

Рано чи пізно власники найпопулярніших гаджетів зштовхуються з лякаючою проблемою - темний екран пристрою, який ні на що не реагує. У застарілих моделях мобільних телефонів дана задача вирішувалася просто: відкривалася задня панель, витягувався акумулятор. Після чого його встановлювали на місце і через пару хвилин телефон знову працював.

На монолітних пристроях такий прийом повторити не вийде, але вихід завжди є. Саме тому не варто впадати у відчай, а слід просто вдатися до простих, але ефективних дій.

Розряджений акумулятор

Якщо ваш iPhone несподівано потемнів і абсолютно не реагує на жодні дії, то причин для такої поведінки може бути декілька.

Більшість користувачів мобільних пристроїв забувають про деякі особливості своїх агрегатів. Слід пам'ятати: якщо смартфон знаходився тривалий період часу на холоді, він міг повністю втратити свій заряд. В даній ситуації пристрій буде повністю знеструмлено і він не матиме можливості включитися. Тут необхідні наступні дії:

  • залишити ненадовго телефон в теплому приміщенні;
  • підключити мобільний пристрій до мережі;
  • почекати 15 хвилин;
  • перевірити: чи є реакція, чи йде заряд.

Якщо iPhone став подавати ознаки життя (з'явився значок зарядки), то варто дочекатися повного заряду пристрою і знову насолоджуватися благами цивілізації.

Якщо ж ви впевнені, що телефон розрядився, але заряд не йде, варто переконатися в справності зарядного пристрою і цілісності кабеля, а також в робочому стані гнізда iPhone.

Якщо телефон не заряджається, перевірте цілісність кабеля

Збій в роботі програмного забезпечення

Незважаючи на якісну роботу iPhone і його програмного забезпечення, iOS може давати збій в роботі. Причин для цього може бути багато і вони абсолютно різні, проте, рішення такої проблеми одне - повне жорстке перезавантаження.

Для різних моделей iPhone дана процедура трохи відрізняється. Перш ніж приступати до маніпуляцій, рекомендується кілька разів переключити режим "Без звуку". Потім:

  • якщо ваш пристрій 6-го або більш ранніх поколінь, потрібно затиснути копки "Додому" і блокування. У такому положенні утримувати їх більше 10 секунд;
  • якщо пристрій 7-го покоління, потрібно затиснути бічну кнопку і зменшення гучності;
  • якщо пристрій 8-го покоління, потрібно швидко натиснути кнопку збільшення гучності і відпустити. Потім швидко натиснути і відпустити збільшення гучності, а потім утримувати кнопку включення.

Повинно початися примусове завантаження системи і на екрані з'явиться значок яблука. При такому перезавантаженні всі дані на пристрої залишаються без змін.

При збої в роботі програмного забезпечення допоможе примусове перезавантаження смартфона

Що робити, якщо нічого не допомагає?

Якщо зазначені вище способи не допомогли вам вирішити проблему, то це вказує на несправність внутрішніх компонентів пристрою. Вирішити дану проблему самостійно досить проблематично і слід звернутися до фахівців. Наприклад, ремонт iPhone в Києві можна здійснити, підібравши хороший сервісний центр на спеціалізованих сайтах.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар