Найоригінальніші механізми відкривання складних ножів в світі

Ніж є настільки стародавнім інструментом і зазнав стільки змін, що спочатку здається, і додати нема чого. Але нічого подібного. Не перевелися ще умільці, які вміють мислити нестандартно. Вони продовжують створювати нові моделі ріжучих пристроїв, що відрізняються від своїх "побратимів" за різними параметрами.

Складні ножі з нестандартними механізмами

До уваги любителів цікавинок рекомендуємо звернути увагу на модель Warlock. Щоб клинок опинився в робочому стані, просто треба натиснути розташовану на рукояті кнопку. Закрити його можна при повторному натисканні. Модель Scorpiodesign Shapeshifter EDC в закритому стані взагалі не схожа на ніж. Для відкривання пристосування слід просто переламати рукоятку.

Складний ніж з нестандартним механізмом відкривання

Модель CRKT Fulcrum відкривається в два етапи. Спочатку необхідно половинку рукояті, що знаходиться зліва, зрушити вниз. При цьому клинок розкривається під кутом 90C0. Щоб він розкрився повністю, рукоятка встановлюється на її звичайне місце. У моделі Schrade Viper Side Assist лезо взагалі відкривається збоку. Щоб його відкрити, треба через наявний отвір натиснути на нього. Складається такий ніж віджиманням розташованого на рукояті важеля.

В моделі Scorpiodesign Shapeshifter EDC спочатку разом з лезом висувається частина рукояті. Після її опускання клинок залишається. Щоб відкрити Lone Wolf Defender, треба повернути його догори рукояттю, після чого натиснути на кнопку.

Всі ці та інші незвичайні моделі є швидше дивиною, а не повноцінними пристроями. Якщо ви хочете використовувати ніж в якості справжнього помічника, що виконує безліч функцій, придбайте, наприклад, швейцарський виріб Victorinox Nomad. За його допомогою ви зможете і дрів для багаття напиляти, і обід приготувати.

Раритетні моделі, що зняті з виробництва

Всі моделі ножів, згадані вище, продовжують надходити на прилавки магазинів. А є ряд виробів, що зняті з виробництва. Їх можна побачити лише в колекціях любителів нестандартних ріжучих пристроїв. Серед них можна назвати модель CRKT Snap Lock, клинок в якій відкривається шляхом віджимання колесика. Вона отримала в 2004 звання "ніж року".

Колекційний складний ніж

Інтерес у колекціонерів викликає також Kershaw ET з важільним механізмом відкривання леза. А ось у моделі Smith&Wesson Power Glide клинок відкривається за принципом пасатижів. Тим, хто бажає мати такі ножі, доведеться викласти чималу суму.

Але якщо вас більше цікавить функціональність і адекватна вартість виробу, зверніть увагу на мультитули швейцарського бренду Вікторінокс. Кожна модель має свої особливості. Але в цілому - це високоякісні ножі, що прийдуть вам на допомогу в будь-якій ситуації.

Оцініть матеріал
(3 голосів)

Залишити коментар