Малогабаритні дисплеї для виведення текстових повідомлень

Завданням інтерфейсів різних електронних пристроїв часто стає висновок досить простий інформації, що складається з букв і цифр. Для цього оптимальним варіантом є алфавітно-цифровий модуль, який представляє собою відеомодуль з мікродісплеев, виконаний за певною технологією. Найпопулярнішими і простими з них є РК-дисплеї. Однак все частіше можна зустріти захищені комп'ютери, виконані за технологіями VFD і OLED. Вони мають масу переваг перед РКІ і цілий ряд особливостей.

Які існують мікродісплей

Незважаючи на те, що всі типи подібних дисплеїв виконують одну задачу, різні моделі мають істотно розрізняються характеристики. Існують прості й недорогі пристрої для тривіальних завдань. Інші варіанти випускаються спеціально для складних умов, наприклад, низьких температур.

Через поширеності ЖК-дисплеїв багато виробників випускають інші типи продукції по стандартам, які існують для РКІ технології. Це підвищує взаємозамінність і спрощує обслуговування. Тому можна знайти відповідний OLED або VFD промисловий дисплей на заміну РКІ.

Як правильно підібрати дисплей

Якщо головним критерієм при виборі є ціна, то найкращим варіантом як і раніше залишаються РКІ моделі з їх невисокою вартістю. Однак є безліч різних чинників, що впливають на вибір.

В умовах дуже низьких температур ЖК-модулі не підходять, тому необхідно вибирати інші варіанти. В інших температурних інтервалах різні типи дисплеїв мають приблизно однакові показники.

Якщо потрібно довговічність, то вибирати потрібно між РК і VFD. Моделі, виконані по VFD технології, мають термін експлуатації до 1 млн. Годин. Найменш довговічні OLED-дисплеї.

Малогабаритні дисплеї

Якість зображення краще у OLED і VFD пристроїв. При цьому останні більш яскраві.

Однак перш, ніж визначитися з типом дисплея, необхідно врахувати його призначення. Наприклад, може знадобитися відеомодуль з мікродісплеев, який також може бути виготовлений за всіма трьома технологіями.

Слабкі місця нових технологічних рішень

На сьогоднішній день OLED технологія має ряд недоліків, що робить її менш привабливою в порівнянні навіть з РК-пристроями. Основні з них:

  • нестабільність на ринку таких пристроїв, часте зняття з виробництва моделей;
  • недовгий термін служби;
  • невеликий асортимент.

Багато проблем вже усуваються або будуть усунені в найближчі роки. Однак зараз ринок дисплеїв міцно утримують ЖК моделі. Буде потрібно якийсь час для зміни ситуації в сторону більшої різноманітності.

Оцініть матеріал
(0 голосів)

Залишити коментар