Відеокарта Nvidia GTX 1060 готова працювати з віртуальною реальністю

У Nvidia анонсували нову серійну відеокарту, що отримала назву GeForce GTX 1060. Новий відеочіп за параметрами на голову перестрибує свого попередника. Але найголовнішим стало те, що він сертифікований для роботи з VR-пристроями і програмами. Завдяки новій відеокарті від Nvidia занурення у віртуальну реальність стає більш доступним (хоча, гаразд, чіп все ж може здатися дорогуватим), ніж раніше.

Відеокарта GeForce GTX 1060 базується на останній графічній архітектурній платформі Pascal від Nvidia. Вона отримала 6 Gb вбудованої графічної пам'яті, 1,280 CUDA-ядер і базову частотність 1,506 MHz. Відеокарта приєднується до лінійки графічних чіпів вищого класу від розробника, в яку вже увійшли інші чіпи на Pascal, GTX 1080 GTX 1070.

Nvidia GeForce GTX 1060

Якщо ви вирішили апгрейднутися з версії попередника, карти GTX 960, то різниця буде дуже відчутною. Робота нової відеокарти наближена до карти GTX 980 останнього покоління. Згідно із заявою представників Nvidia це означає, що ігри AAA-класу (такі як Witcher 3 або Rise of the Tomb Rider) йти будуть в рази краще. Графікою можна буде по-справжньому насолоджуватися.

GTX 1060 повністю готова до використання в VR. Це означає, що від неї вже можна очікувати більш згладженої реальності при роботі з Oculus Rift або HTC Vive. Відеокарта також більш ефективна для VR-ігор в плані енергії. Відповідно до технічних даних, на її "харчування" йде всього 120 ват.

Відеокарта Nvidia GTX 1060

Мабуть, одна з найбільших і важливих новин, що стосується цієї відеокарти, полягає у її ціні. Вартість була оголошена 249 $, що більш ніж в половину менше, ніж у схожій на неї GTX 980. А з іншого боку головний конкурент Nvidia, AMD, не так давно презентував свій відеочіп для VR на PC, який також підходить для роботи з Rift і Vive. Ціна відеокарти від AMD була оголошена жорстка, 950 $. Таким чином нова відеокарта GTX 1060 від Nvidia дозволяє зробити віртуальну реальність трохи ближчою для звичайних користувачів, не готових викладати величезні суми за сумісне залізо.

Якщо ви зацікавлені в покупці нової відеокарти від Nvidia, вам не доведеться чекати довго. Вже з 9 липня вона відправляється у вільне розповсюдження.

Оцініть матеріал
(0 голосів)

Залишити коментар