Як вибрати складаний ніж?

Складаний ніж з позиції чинного законодавства не є зброєю, тому його можна продавати і купувати без обмежень. Бажано купувати продукцію від відомих виробників, які надають всі супутні сертифікати. Найбільшим попитом користується колекція Victorinox Forester від компанії Victorinox, що виділяється на загальному тлі доступними цінами, надійністю і зручністю використання.

Фактори вибору

Процес підбору оптимальної моделі відрізняється складністю і копіткістю. Найчастіше прийнято розглядати такі технічні особливості:

  1. Мета. Існує традиційна класифікація, що включає 3 категорії ножів: мисливський, харчової та універсальний. Це дозволяє відразу відмовитися від розгляду 2/3 представленої продукції.
  2. Фіксація. Покачати лезо перед покупкою товару рівноцінно можливості дізнатися, наскільки довго ви зможете використовувати інструмент. Якщо є розпущеність, то цей екземпляр брати не можна.
  3. Огляд. На конструкції не повинно бути Вищербліни, іржі і корозії. Будь-які дефекти повинні бути приводом для відмови від конкретного екземпляра.
  4. Розмір. Бажано купувати легкі компактні моделі, які зручно буде з собою носити кожен день.
  5. Матеріал. Якісна сталь і ручка з натуральних матеріалів - це найкраще поєднання, яке тільки можливо. У документах до виробу все вказано в подробицях.

Окрема увага приділяється місцю зберігання. Найчастіше люди вважають за краще з цією метою задіяти ремінь або кишеню, тому чохол підбирається відповідним. Найбільшим попитом користуються шкіряні універсальні моделі, які однаково зручні при експлуатації в будь-яких умовах.

Шкіряний чохол для складного ножа

Якщо всі нюанси розглянуті грамотно, то і придбана модель буде відповідати очікуванням.

Основні робочі відмінності

Існує величезна кількість ножів, кожен з яких має свої унікальні риси. В даному випадку процес вибору спочатку слід акцентувати на механізмі вилучення леза:

  • відкривання;
  • розкладання.

До того ж вироби відрізняються за своїм функціоналом, фізичним габаритам і формі. Лезо може бути випущено одним з трьох способів:

  • бічний;
  • прямий;
  • торцевої.

Оптимального вибору для кожної людини не існує, тому що у кожного є свої переваги і потреби. Саме тому перед покупкою свого першого складного ножа потрібно розглядати абсолютно всі варіанти.

Можливості для використання

В процесі вибору кожна людина орієнтується на сферу використання, в якому інструмент буде задіяний.

Конструкція складного ножа

Найбільш часто складні ножі замовляються для наступних сфер:

  • сільське господарство;
  • полювання та риболовля;
  • туризм поза містом і подорожі;
  • заняття спортом.

Існує величезна кількість можливостей для використання. При цьому конструкція завжди виконується максимально грамотно, щоб користувач не міг нашкодити собі.

Оцініть матеріал
(23 голосів)

Залишити коментар